Våfflor är kul och absolut inte bara något som hör dessertbordet och barnens tallrik till. Här kommer några av våra favoriter att toppa med och självklart tipsar vi om vilka viner som passar till!
Parmesanvåffla
Parmesanvåffla med lufttorkad skinka, vit sparris och färskostkräm smaksatt med soltorkade tomater och citron. Passande dryck är en lätt Nya Zeeländsk Pinot Noir eller varför inte en fruktig Albariño.
Skagenvåffla
Våffla med skagenröra passar perfekt till en halvtorr och fruktig Riesling alternativt en läcker Prosecco.
Löjromsvåffla
Klassiker av en anledning är ju en våffla toppad med löjrom, smetana, citron och finhackad dill. Detta på grund av syran från citronen samt fettet i smetanan är en läckert rosaskimrande frisk och bärig rosé som handen i handsken, krispig Riesling är en fullträff alternativt en frisk Sauvignon Blanc som plockar upp dillen fint.
Västerbottenvåffla
Västerbottenvåffla toppad med smörstekta kantareller samt adderat rikliga mängder riven västerbottenost. Bästa vinkompisen till det är en fruktig Grüner Veltliner eller en juicey Nya världen Pinot Noir.
Dessertvåffla
Den klassiska kombon är ju såklart med färska bär, gärna hallon för syran samt blåbär för sötma eller någon bärsylt i fall säsongen inte bjuder på färska bär. På vinterhalvåret kan man med fördel köpa fryst bärblandning som kokas upp med socker och lite citron. Addera sedan en god vaniljglass eller lättvispad grädde (perfekt att ta som våffla nummer två och som dessert) till den rekommenderar vi en Moscato d'Asti.