Pressida

Att köpa vin på nätet har aldrig varit smidigare. Hos Vinoteket finns expertutvalda viner med snabb leverans hem till dörren, helt lagligt.  

Vad är Vinoteket?

Vinoteket är ett danskt bolag som handlar med vin och andra drycker på nätet. Lagerhållning sker i Danmark och vinet levereras direkt hem till privatpersoner i Sverige och Danmark. Skatt och moms betalas av Vinoteket, helt enligt gällande lagstiftning. Idag är Vinoteket den största aktören på den svenska marknaden för vin online. 

Sveriges största vinbutik på nätet

Vinoteket är Sveriges största vinbutik på nätet och har levererat hem vin till dörren i 10 år. Här finns närmare 1000 olika viner från hela världen. Viner från ett 20-tal länder, över 70 olika regioner och hundra druvsorter. Förra året (2023) placerade Vinoteket totalt cirka 3 miljoner flaskor vin på svenskarnas middagsbord. Utöver vin finns även öl, alkoholfria drycker och starksprit i butiken. 

Vem äger Vinoteket?

Vinoteket ägs av ett antal olika aktieägare. Familjen Bartholdson är huvudägare med styrelseordförande Jonus Bartholdson i spetsen. Familjen har koncernen Pulsen Group, bestående av ett rad olika företag, med huvudsäte i Borås. Läs mer om Pulsen

Utvalt och kvalitetssäkrat

Vinerna som kan köpas på Vinoteket provsmakas och väljs ut av kunniga vinexperter utifrån kvalitet i förhållande till pris. Här finns viner på flaska från 99 kronor och Vinoteket tar aktivt avstånd från bag-in-box. Ledorden är kvalitet framför kvantitet och att dricka mindre men bättre.

Pressrum & kontakt

Är du journalist, besök vårt pressrum. Där finns de senaste nyheterna, högupplösta bilder och ytterligare information. Vill du komma i kontakt med Vinoteket, hör av dig till presskontakt Sarah Djerf alternativt vår VD Anders Signell