Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Hållbarhet och ansvar

För oss på Vinoteket är både etisk och miljömässig hållbarhet centrala ledord i vår verksamhet. När man säljer alkohol måste man vara extra medveten och varsam kring vad man säljer och hur man säljer det. Därför är vårt arbete med att säkerställa hållbarhet och ansvar i vår verksamhet av högsta prioritet. Vi strävar alltid efter att använda oss av ansvarsfulla försäljnings- och marknadsföringsmetoder, och arbetar löpande med att se över hur ofta vi kontaktar våra kunder och hur vi formulerar oss kring våra produkter.

Bättre vin – på många sätt  

Vinotekets ambition är att få svenskar att dricka bättre, inte mer, vin. I linje med detta har vi till exempel valt att inte sälja bag in box, utan erbjuder uteslutande vin som är buteljerat på flaska. Utöver att buteljering garanterar att vinet håller längre, smakar bättre och generellt innehåller färre tillsatser, så finns det studier som tyder på att bag in box-produkter leder till att större volymer konsumeras jämfört med buteljerat vin.

Vi arbetar aktivt för att ta in drycker i sortimentet som på olika sätt utgör ett bättre alternativ för våra kunder, så som vin med lägre sockerhalt och av ekologisk produktion. Vi är stolta över att även kunna erbjuda ett brett sortiment av alkoholfria och lågalkoholhaltiga viner. Vi ser ett växande intresse i befolkningen för den typen av produkter.

Är du nyfiken på vårt lågalkoholhaltiga och alkoholfria sortiment? Det hittar du här.

En möjliggörare för småskaliga producenter

Vinoteket vill främja småskaliga vinproducenter som ofta har svårt att konkurrera i större inköpsprocesser. Genom att ge dem möjligheten att sälja sina produkter på den svenska marknaden bidrar vi till en mer dynamisk vinindustri där även familjedrivna producenter och producenter som använder småskaliga hantverksmetoder kan konkurrera.

Oavsett storlek, land och druva är alla våra producenter noggrant utvalda. De delar alla vårt genuina vinintresse och använder sig av traditionella och hållbara produktionsmetoder som ger en produkt utan onaturliga tillsatser och bevarar hantverkstraditionen inom vinbranschen.

En hållbar leveranskedja 

Utöver att säkerställa en nätvinhandel präglad av ansvar och kvalitet, har Vinoteket identifierat områden där vi kan stärka hållbarheten i vår verksamhet. Bland annat så arbetar vi löpande för en hållbar leverantörskedja med goda villkor från druva till glas, hållbara inköp och innovativa affärsmodeller för minskat klimatavtryck.