• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel

Rosévin

Sommar och sol, vad passar då bättre än ett glas ljust rosévin. Rosévin är ett somrigt vin där de populäraste vinerna kommer från området Provence i södra Frankrike. Man tillverkar oftast rosévin på samma sätt som vitt vin, men med blå druvor. Prova våra spännande rosévins-nyheter från Spanien, Portugal, Österrike och andra områden i Frankrike såsom Loire.

Mer kunskap om rosévin

Den största myten är att rosévin är en blandning av vitt och rött vin, men det stämmer alltså inte. På det viset får man inte producera ett rosévin. Den enda stället i världen där det är godkänt att blanda vitt och rött vin är i Champagne i Frankrike, metoden kallas då för Taché. I vissa fall i några vindistrikt i Tyskland blandar man gröna och röda druvor och låter dem jäsa ihop, men de får då inte heller kallas för rosévin, då kallas det för Rotling.

Den vanligaste metoden när man tillverkar riktigt rosévin är som nämnt tidigare på samma sätt som vitt vin, men med blå druvor. Då låter man skalen ligga med i urlakningen ett par timmar efter att man pressat dem för att få ut så mycket färg som önskas till rosévinet. Om man vill att rosévinet ska få ännu starkare kulör och ännu mer smak låter man skalen även få jäsa med musten en kort stund.

Hoppas du nu blivit något klokare för hur man tillverkar rosévin.

Hittar du inte vinerna du söker?

Leta vidare i våra populäraste kategorier: