Gör så här
-
Fyll ett större vinglas med is.
-
Häll i prosecco, Campari och soda.
-
Rör försiktigt om.
-
Garnera med en skiva apelsin.
Ingredienser (1 drink)
-
9 cl prosecco
-
6 cl Campari
-
3 cl sodavatten
-
Apelsinskiva
Varifrån kommer Campari Spritz?
Campari Spritz har sitt ursprung i Italien, precis som många andra spritzdrinkar. Campari i sig är en italiensk bitter som skapades redan 1860 av Gaspare Campari i Milano. Traditionen att dricka Campari Spritz, och andra liknande drinkar, som aperitivo före maten är djupt rotad i det italienska sättet att umgås. Att mötas över en drink före middagen ses som ett trevligt sätt att börja kvällen och väcka aptiten.
Kan man byta ut Campari?
Campari är en ganska speciell sprit med sin bittra och intensiva smak. Att byta ut den mot en annan sprit kommer definitivt att förändra drinkens karaktär. Men visst går det att experimentera! Ett alternativ kan vara att använda en annan bitter italiensk sprit, som till exempel Aperol för en Aperol Spritz. Aperol är mindre bitter och har en sötare smak än Campari.
Ett annat alternativ är att göra en helt annan spritzdrink, som till exempel en Hugo Spritz med flädersaft, mynta och mousserande vin. Eller varför inte en Limoncello Spritz med den italienska citronlikören Limoncello? Oavsett vilken sprit du väljer så är grundprincipen densamma – sprit, mousserande vin, sodavatten och mycket is. Sedan är det bara fantasin som sätter gränser!