Ett otroligt mångsidigt vin som passar både till festliga tillfällen och som en sofistikerad måltidsföljeslagare. Servera som en uppfriskande start på middagen. Dess friskhet och eleganta mousse. Utmärkt till grillade räkor, ostron eller en klassisk skaldjursplatå. Vinets friskhet lyfter fram havets smaker och kompletterar den naturliga sältan. Harmoniserar med rätter som ceviche, smörstekt torsk eller en citrussallad. Dess syra och mineralitet skapar en balanserad kombination med fiskens naturliga fett och fräscha smaker. Ett perfekt komplement till en traditionell paella eller småplock som croquetas, manchego och serranoskinka. Servera kring 6 grader.
Cava Aula Brut är ett mästerverk skapad med den traditionella metod och representerar det bästa av Valencia-regionens mousserande viner. Doften öppnar upp av färska citrusfrukter som citron och grapefrukt, ackompanjerat nyanser av gröna äpplen och päron. Subtila inslag av vit floralitet ger en blommig friskhet, medan toner av brioche och rostat bröd avslöjar dess lagring på jästfällning. På gommen möts du av en frisk och elegant mousse med mjuka, ihållande bubblor. Smaken domineras av citrus och gröna äpplen som balanseras av en diskret nötighet och en hint av mineralitet. Vinet har en krispig syra som ger struktur och en harmonisk balans, medan den lätta brödigheten bidrar till en komplex och raffinerad avslutning.
De Macabeo-odlingarna med vilka denna cava görs ligger i Requena-området cirka 700 meter över havet och gynnas av ett kontinentalt klimat med inflytandet från Medelhavet.
Produktionen följer den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska.
Cavan får en stor komplexitet med en lagring på sin jästfällning i minimum 9 månader.