• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel

Så går det till

Privatimport

Vi tycker det ska vara enkelt och roligt att upptäcka nya viner. Sedan 2007 är det fritt fram för svenskar att importera vin från valfritt EU-land utan inblandning från Systembolaget. Detta sedan ett beslut i EU-domstolen, den så kallade Rosengrendomen. Vi hjälper dig att administrera importen och betalar alla svenska skatter åt dig som kund. Vinerna finns på vårt lager i Danmark och transporteras till Sverige och din dörr när du gjort en beställning.

Distanshandelstillstånd

Vinoteket drivs av Vintjänsten 2004 ApS och är registrerad och innehar ett distanshandelstillstånd som inkluderar deposition avseende alkoholskatt hos Skatteverket. Ni kan kontakta Skatteverket direkt på telefon 010-578 71 99 för att bekräfta dessa tillstånd. Vid förfrågan till Skatteverket uppge följande organisationsnummer: 502072-4299

Beställning

Du beställer på vår hemsida eller genom våra kunniga vinrådgivare på telefon. Vi erbjuder vinlådor (minsta beställning 6 flaskor) med ett och samma vin eller blandat innehåll. Du kan även teckna en vinprenumeration vilket innebär att du får en ny spännande vinlåda så ofta du vill, helt bindningsfritt.

Betalning

Du betalar antingen med betal- eller kreditkort direkt vid köp eller genom faktura som skickas i samband med att vinet skickas från vårt lager i Danmark. Det kan hända att fakturan kommer före din vinleverans och du har cirka 14 dagar på dig att betala fakturan. Om du väljer att betala med faktura skickas det automatiskt en mikrokreditupplysning. Vid frågor kring mikrokreditupplysningar, kontakta Klarna.

Hemleverans

Vi erbjuder fraktfri leverans hem till dörren i hela landet. Leverans i storstad sker normalt inom 1-2 vardagar och i övriga Sverige normalt inom 3-5 vardagar. Observera att dessa leveranstider förutsätter att du accepterar leveranstillfället som transportören erbjudit dig. Lokala avvikelser kan förekomma. Vi har tyvärr ingen möjlighet att leverera till öar utan broförbindelser eller regelbunden kostnadsfri linjetrafik.

Leveransen sker på vardagar mellan 08:00 och 22:00 i de större städerna. På vissa mindre orter kan leverans på kvällen vanligen inte erbjudas. I kassan kan du välja bland de leveranstider som finns möjliga till just din adress. Du får sedan en sms-påminnelse från leverantören när leveransdagen närmar sig. Vi erbjuder fri frakt hem till dörren i hela Sverige. Läs mer.

Nöjd kund-garanti

Vi vill att du ska vara helt nöjd med våra viner och vår service. Därför erbjuder vi 100% Nöjd kund-garanti. Om ditt vin är defekt eller inte lever upp till dina förväntningar ger vi dig pengarna tillbaka. Kontakta vår kundservice kundservice@vinoteket.se för att göra en reklamation.