Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Alkoholfri dryck

(24)

Förutom alkoholfritt vin finns många andra alkoholfria drycker som alternativ. Cider, olika fruktjuicer och alkoholfri öl till exempel. 

Det blir allt vanligare att välja alkoholfri dryck till maten. Det har lett till en rask utveckling av olika typer av matvänliga alternativ till vin. 

Vilken alkoholfri dryck istället för rött vin?

Alkoholfritt rött vin är ett alternativ men titta även efter en juice på t.ex svarta vinbär eller lingon gjord för en vuxen gom. Vissa är slående lika ett rött vin.

Vilken alkoholfri dryck istället för vitt vin?

Här finns mycket att välja på. Förutom alkoholfritt vitt vin kan du även servera en cider gärna gjord på svenska äpplen och päron. Satsa på en kvalitetstillverkare och du kommer inte att bli besviken.

Vilken alkoholfri dryck istället för rosévin?

Det finns bra alkoholfria roséviner som funkar utmärkt som substitut. Om färgen är viktig och du inte hittar en alkoholfri dryck som håller måttet kan du alltid färga en god vit dryck med några droppar karamellfärg. Vitt vin och rosévin har nämligen en väldigt liknande karaktär. 

Vilken alkoholfri dryck passar till mat?

Förutom alkoholfritt vin finns nu till exempel en rad olika juicer som gjorts särskilt för att passa till maten. Mindre socker och mer fruktsötma har gjort dem till fantastiska matkompisar. Även cider utan alkhol har vuxit sig större både i Sverige och internationellt. Äpple, päron, fläder och andra frukter används i tillverkningen. Tänk på att välja en som inte är för söt om du ska servera den till maten. En lite sträv och syrlig variant brukar funka bäst till mat. 

Alkoholfri dryck - öl

För öl-älskaren finns många riktigt bra alternativ. Här har utveckligen gått framåt med stormsteg och den alkoholfia ölen är ibland lika god eller godare än den med alkohol.