• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Pinot Noir


Pinot Noir anses av många som den ädlaste av alla blå druvor och varje bra röd Bourgogne värd namnet är gjort enbart på Pinot. Druvan är också en av få tillåtna sorter i Champagne.
Köp
Rödbärigt, elegant, fruktig och lite jordig doft med snygga inslag av ek och tecken av söt vanilj och plommon. Superelegant, animalisk och bärig palett med mörka, subtila frukttoner och pepprighet. Bra och lång finish.

Rekommenderat!


Populärt just nu!


Pinot Noir


Pinot Noir är en känslig och ganska svårodlad druva, som ofta ger ljusa viner. Aromer som jordgubbar, hallon är vanligt förekommande ofta tillsammans med kryddiga inslag. Med mognaden kommer toner av svamp och multna löv. De allra främsta Pinot Noir-vinerna anses komma från Côte d’Or i Bourgogne, där klimat och jordmån är idealiska för framställning av eleganta Pinoter.

Pinot Noir är också en av de tre druvor som är godkända i Champagne och den odlas också på andra svala ställen i Europa, som i Rumänien, Tyskland (Spätburgunder), Österrike (Blauer Burgunder) och norra Italien (Pinot Nero). Utanför Europa görs det högkvalitativa Pinot Noir-viner i de svala delarna av Australien, Nya Zeeland, Chile och Sydafrika. Även i Kalifornien och Oregon har man lyckats ta sig an denna svårbemästrade druva.

Odlas i land: Frankrike, USA, Chile, Nya Zeeland, Östeuropa, Tyskland

Kända distrikt: Bourgogne, Champagne, Oregon, Sonoma, Central Otago (NZ).

Karaktärsdrag: Lättare och kryddigare, inte sällan eleganta, med inslag av hallon, jordgubbar, gräs, kryddor, choklad

Passar till: Enkla och mjuka viner till lättare kötträtter, eller stekt fisk. Medelfylliga till t ex anka och de lite mer komplexa och åldersdigna till vilt och andra kraftiga kötträtter.