Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Veuve Clicquot

(2)

Gula Änkan, även känd som Veuve Clicquot, är ett champagnehus med anor från 1700-talet. Det är, utöver sina högkvalitativa champagner, känt för pijonjären Madame Clicquot.

Gula Änkan - Veuve Clicquot: En historisk champagneproducent

Gula Änkan, även känd som Veuve Clicquot, är ett champagnehus med anor från 1700-talet. Det är känt för sin historiska betydelse och sina högkvalitativa champagner. 

Bevarande av ett stolt arv

Veuve Clicquot har bevarat sitt stolta arv genom åren. Varumärket, grundat av Madame Clicquot, har upprätthållit sin strävan efter kvalitet och varit en del av champagnens historia genom banbrytande innovationer.

Madame Clicquot uppfann reumage-metoden för champagne

En intressant detalj om Gula Änkan (Veuve Clicquot) är dess koppling till den tekniska innovationen "remuage". Detta var en banbrytande metod som utvecklades av Madame Clicquot själv tillsammans med sin källarmästare, Antoine Müller, under 1800-talet för att klara champagnen från sediment.

Vad menas med reumage?

Remuage är en process som innebär att flaskorna placeras i en viss vinkel, roteras och sakta lutas mot en mer och mer vertikal position. Det här görs för att driva jästsedimenten mot flaskans hals. Därefter fryser man flaskhalsen för att avlägsna jästproppen innan flaskan försluts en sista gång.

Madame Clicquot - banbrytande kvinnlig pijonjär inom champagneindustrin

Madame Clicquot anses ofta vara en kvinnlig pionjär inom champagneindustrin och hennes inflytande genom remuage-metoden har haft en stor påverkan på champagneproduktionen och dess kvalitet över tid. Denna innovation har blivit en viktig del av Veuve Clicquots arv och rykte inom branschen.

Dedikation till kvalitet och ursprung

Endast de finaste druvorna från utvalda vingårdar i Champagne-regionen, används till Veuve Cliquot. Gula Änkan strävar efter att behålla en konsekvent och pålitlig kvalitet i varje flaska.