Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Aperol Spritz

Aperol Spritz är en uppfriskande italiensk cocktail med Aperol, prosecco och sodavatten över is. Den har en frisk och festlig karaktär, perfekt för varmare väder. Serveras traditionellt i stora vinglas med en apelsinskiva för extra fräschör, gärna som aperitivo före maten.

Servera med fördel till prosciutto, salami eller andra lufttorkade charkuterier för den rätta italienska känslan.

Gör så här

  1. Fyll ett glas med is.

  2. Bygg drinken genom att hälla prosecco i glaset. Addera försiktigt Aperolen för att inte slå bort bubblorna. Toppa drinken med soda och garnera med apelsin.

Ingredienser för 1 drink

  • 3 delar prosecco (9 cl)

    2 delar Aperol (6 cl)

    1 skvätt soda (3 cl)

    1 skiva apelsin

Vad är Aperol?

Aperol är en italiensk aperitif som skapades 1919 av företaget Fratelli Barbieri i Padua 1919. Receptet är hemligt, men huvudingredienserna är pomerans, gentianarot, rabarber och kinin.

Kan man byta ut Aperolen?

Visst kan man det! Testa gärna vår bittra aperitivo Le Favori Bitter som fungerar utmärkt som en ersättare för Aperolen.

Varifrån kommer Aperol Spritz?

Den moderna versionen av Aperol Spritz kom till på 1950-talet i Italien när prosecco blev mer allmänt tillgänglig. Idag representerar varje glas inte bara ett stycke italiensk kultur utan även en stund av umgänge och livsnjutning – la dolce vita!

Vilken prosecco ska man använda till Aperol Spritz?

För en perfekt balanserad Aperol Spritz rekommenderar vi att välja en prosecco med mycket fruktighet och fin syra som kan matcha både sötman och bitterheten hos Aperolen. Ett torrt eller halvtorrt mousserande vin ger precis rätt balans mellan bubblorna och cocktailens andra beståndsdelar.

Kan man göra alkoholfri Aperol Spritz?

Visst kan du! Numera finns utmärkta alkoholfria alternativ som efterliknar karaktären hos både Aperol och prosecco. Testa gärna att ersätta proseccon med ett alkoholfritt bubbel.

Kan man göra Aperol Spritz utan sodavatten?

Medan en klassisk Aperol Spritz innehåller en skvätt soda för extra spritsighet, går det faktiskt att utesluta detta om så önskas. 

Testa gärna våra andra proseccodrinkar!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept