Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Proseccodrinkar

Att prosecco går att använda i drinkar glöms lätt bort. Här kommer vi därför att lista ett helt gäng goda recept på olika proseccodrinkar.

Prosecco är ett italienskt mousserande vin som blivit allt mer populärt de senaste åren. Med sin friska syra, fruktiga toner och lättillgängliga stil passar prosecco utmärkt som bas i olika drinkar. Hos oss hittar du ett brett utbud av prosecco att skapa dina egna favoriter med. Låt oss guida dig genom några klassiska proseccodrinkar!

Hur gör man drinkar med prosecco?

En proseccodrink är helt enkelt en drink där prosecco utgör en viktig del av smakupplevelsen. Oftast blandas proseccon med andra ingredienser som fruktjuicer, likörer eller färska frukter för att skapa en uppfriskande och festlig drink. Proseccodrinkar är perfekta som aperitif, till lättare tilltugg eller bara som sällskapsdryck.

Olika drinkar med prosecco

Det finns oändligt många sätt att mixa prosecco till läckra drinkar. Här är några av de mest populära och klassiska varianterna:

1. Prosecco Piggelin

Prosecco Piggelin är en enkel och läskande god drink. Drinken passar perfekt på sommaren då den är fräsch och håller sig kall länge tack vare isglassen. Den går också väldigt snabbt att göra och kräver ingen förberedelse. Häll upp proseccon i glas och stoppa ner en Piggelin-pinne eller din favoritglass i varje drink. Vill du, går det att byta ut Prosecco mot Cava för att få en lite torrare drink eller spä ut med lite fruktsoda, men det är upp till var och en.

2. Prosecco Limoncello

Denna superfräscha drink passar lika bra på ett trädgårdsparty en varm dag, som på en tropisk strand med solnedgången i bakgrunden. Den smakar väldigt mycket samtidigt som den är enkel att tillreda. Lägg en handfull hallon i ett glas, häll på Limoncello. Låt blandningen stå till sig i cirka 15 minuter innan du dekorerar den med mynta och citron och toppar sedan upp med prosecco.

3. Prosecco och fläder - en gudomlig kombination

Prosecco passar oerhört bra ihop med fläder då sådana toner ofta återfinns i själva proseccon. Denna kombination används i drinken Hugo. Blanda 4 cl flädersaft med 4 cl saft från en citron. Addera 6-8 myntablad och muddla dem så de släpper ifrån sig smak. Fördela blandningen i två stora eller fyra mindre glas och toppa med iskall prosecco. Dekorera med krossad is och tunna citronskivor.

4. Prosecco Sweet & Sour

Denna drink blir riktigt god och hinten av syra adderar verkligen det där lilla extra. För en drink gör du så här: Muddla 1-2 citronskivor tillsammans med 1 kryddmått socker. Lägg till 2-3 skivade färska jordgubbar och muddla igen. Häll över blandningen i ett högt och smalt champagneglas och fyll glaset till toppen med en god prosecco som är riktigt väl kyld.

Tips på fler drinkar med prosecco

Bellini - Bellini är en klassiker från Venedig, gjord på persikopuré och prosecco. Enkel att göra och otroligt god!

Aperol Spritz - En riktig trenddryck med bitter Aperol (eller liknande), prosecco och sodavatten. Serveras gärna med en apelsinskiva.

Limoncello Spritz - Fräsch drink med den italienska citronlikören limoncello, prosecco, sodavatten och mynta.

St Germain Spritz - Fläderblomslikören St Germain ger en unik smak tillsammans med prosecco, sodavatten och citron.  

Hugo - Hugo är en populär drink med fläderlikör, prosecco och färsk mynta. Uppfriskande och somrig.

Campari Spritz – En variant på den omåttligt populära drinken Aperol Spritz som är mindre söt och mer bitter. 

Fräscha smaker passar prosecco 

Det genomgående temat i alla dessa proseccobaserade drinkar är lätta och fruktiga smaker. Det är bara att konstatera att dessa passar bra tillsammans med proseccos smakegenskaper. Melon, hallon, passionsfrukt, citron, persika och blåbär - ja de flesta färska frukter och bär kommer att passa bra som smaksättare i en drink tillsammans med prosecco. Det är viktigt att komma ihåg då vi självklart vill komplettera vårt bubbel på allra bästa sätt.

Klassiska drinkar med prosecco

Ovan har vi försökt inspirera med goda proseccodrinkar som har spännande och oväntade smakkombinationer. Men din prosecco går även utmärkt att använda i klassiska champagnedrinkar såsom exempelvis Mimosa och Kir Royal. Givetvis kan de andra ingredienserna också bytas ut för att få nya smakupplevelser. Det går även att göra nya versioner av drinkar som annars  innehåller sodavatten. Prova till exempel en mojito med prosecco istället för soda.

Önskar du eller någon av dina gäster drinkar med lägre alkoholhalt, går det bra att blanda ut alla drinkar vi presenterar här med en gnutta sodavatten eller fruktsoda. Du behöver inte alltid blanda komplicerade drinkar, ibland kan det helt enkelt räcka att piffa upp ditt bubbel genom att addera en näve färska bär. Eller varför inte njuta av proseccon precis som den är?

Psst, du vet väl att du kan göra proseccodrinkar med alkoholfritt bubbel också?

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept