Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Dom Pérignon

(1)

Visste du att Champagne Dom Perignon är en hyllning till munkarna i Hautville? Att en av munkarna kallades för "vinmunken" men hette egentligen Frère Pierre Pérignon. Lär dig allt du behöver veta om Champagne Dom Perignon.

Mästaren bakom Dom Pérignon - Frère Oeno (vinmunken)

Champagne Dom Pérignon är inte bara ett vin, det är en hyllning till dess skapare, munkarna i Hautvillers, där Frère Pierre Pérignon, även känd som "Frère Oeno" (vinmunken), utmärkte sig som en mästare inom vintillverkning på 1600-talet.

Myt eller verklighet? - legenden om bubblorna

En av de mest fascinerande kuriositeterna kring Dom Pérignon är historien om hur Frère Oeno var missnöjd över de "osmakliga" bubblorna i vinet. Det är en charmig legend som är svår att bekräfta men som definitivt bidragit till Dom Pérignons mystik.

Hemligheten bakom Dom Pérignon - assemblage

En viktig del av Champagne Dom Pérignon är dess "assemblage", franska för blandning och konsten att skapa den perfekta mixen av olika druvsorter och årgångar. En konst vars syfte är att skapa en harmonisk och balanserad champagne som representerar varumärkets signaturstil.

Dom Pérignon en champagne erkänd världen över

Dom Pérignon har blivit synonymt med lyx och exklusivitet. Det är en champagne som ofta förknippas med prestige och är ett av världens mest eftertraktade champagnemärken.

Etiketten som konstverk

Champagnens etiketter är lika imponerande som innehållet i flaskan. Genom åren har Dom Pérignon samarbetat med flera kända konstnärer för att skapa unika och konstnärliga etiketter för sina flaskor, vilket har blivit en del av varumärkets charm.

Innovativt framåtsträvande - Dom Pérignons framtid

Dom Pérignon hyllar sin rika historia men strävar även ständigt mot att vara innovativa och moderna. Medan de bevarar sin traditionella stil, utforskar de också nya tekniker för att fortsätta skapa champagner av högsta kvalitet.

Slutsats: Dom Pérignon

Dom Pérignon är inte bara en champagne, det är en berättelse om passion, hantverk och en rik historia. Med sin karaktäristiska stil fortsätter detta champagnemärke att vara en favorit bland finsmakare och champagneälskare världen över.