Champagne Le Mesnil Blanc de Blancs Grand Cru
Komplexa, men något unga, aromer med fina toner av rostat bröd, kanderade nötter, honung, smör, blommor och nougat. Torrt och friskt, men en fin rondör och en härligt hunungsaktig brödighet.
Beskrivning
Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent, grundat 1937. Le Mesnils 525 vinbönder råder över en stor del av de allra bästa Grand Cru-markerna i champagnedistriktet Le Mesnil-sur-Oger. Totalt sköter de om 297 hektar av Champagnes absolut bästa fält och de gör bara Grand Cru-Champagner. De är granne med den legendariska champagneproducenten Salon i Le Mesnil-sur-Oger, som av många anses göra några av de absolut bästa Chardonnay-baserade champagnerna (Blanc de Blancs).
Druvorna till denna Grand Cru kommer från hjärtat av Le Mesnils vingårdslägen, på sluttningar i söderläge där rankorna har en medelålder på 40 år.
Passar till
Servera runt 12-14°C när du vill fira något, som välkomstdrink, eller till eleganta fisk- och skaldjursrätter
Produktinformation
- Lagerstatus
- 45 st
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Brödigt & fylligt
- Färg
- Ljust gyllene
- Land
- Frankrike
- Region
- Champagne
- Producent
- Champagne Le Mesnil
- Huvuddruva
- Chardonnay
- Druvor
- 100% Chardonnay
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 12%
-
Champagne Le Mesnil
Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent som exklusivt tillverkar Grand Cru Champagne i Le Mesnil-sur-Oger och är granne med legenden Salon.
-
Chardonnay
Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.
-
Champagne
Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.
-
Brödigt & fylligt
Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.