Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Moët & Chandon

(1)

Moët & Chandon, ett champagnehus med anor från 1743, då Claude Moët grundade företaget. Det var emellertid under ledning av Jean-Rémy, på början av 1800-talet som champagnehuset fick sitt sanna erkännande och inledde en extraordinär framgångssaga.

Vad är Moët & Chandon?

Moët & Chandon är synonymt med prestigefylld champagne och en symbol för fest och lyx. Det är ett av världens mest kända champagnehus och deras bubblor har länge varit en favorit vid såväl storslagna galor som intima middagar.

Moët & Chandons historia

Jean-Rémy, som blev borgmästare i Épernay, knöt en oväntad vänskap med ingen mindre än Napoleon, som studerade vid militärhögskolan i Brienne. För att hylla denna vänskap och erbjuda Napoleon en värdig plats under hans många besök i Champagne, restes slottet Le Trianon upp mittemot Moët & Chandon på Avenue de Champagne. Napoleon belönade Jean-Rémy med hederslegionen vid sitt besök, och trots kejsarens nederlag vid Waterloo fortsatte Moëts champagne att bli ännu mer populär.

År 1832 ändrades officiellt namnet från Moët till Moët & Chandon, och företaget blev en internationell framgångssaga. Vid sekelskiftet såldes miljontals flaskor, och produktionen ökade stadigt. Idag sträcker sig Moët & Chandon över 553 hektar i 44 byar, men med 200 byar inblandade i standard-cuvéen som 75% av druvorna köps externt. 82% av den totala produktionen exporteras globalt.

Varifrån kommer Moët & Chandon?

Moët & Chandon kommer från Champagne-regionen i Frankrike, en plats som är unik för sin förmåga att producera världens mest hyllade mousserande viner. Med sina kritrika jordar, ideala klimat och skickliga vinmakare är det här som magin bakom varje flaska Moët & Chandon skapas.

Vad gör Moët & Chandon för champagne?

Champagne från Moët & Chandon är resultatet av en noggrann process som kombinerar tradition med modern teknik. Deras champagner är kända för sin finess, elegans och komplexitet. Vinhuset använder främst de tre klassiska druvsorterna Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier, vilket ger champagnen dess karakteristiska smakprofil.

Hur smakar champagne från Moët & Chandon?

Smakprofilen hos Moët & Chandon är en harmonisk blandning av fruktiga och blommiga toner med en frisk syra och subtila nötiga undertoner. Varje cuvée har sin unika karaktär, från den livliga och fruktiga Brut Impérial till den rika och komplexa Grand Vintage. Den fina balansen mellan elegans och kraft gör att deras champagner tilltalar en bred publik.

Hur uttalas Moët & Chandon?

Det rätta uttalet av Moët & Chandon kan vara förvirrande. "Moët" uttalas med ett klart och tydligt 't' på slutet - "Mo-ett". "Chandon" uttalas med en mjuk 'sh' ljud - "Shan-don". Tillsammans blir det "Mo-ett Shan-don".

Vilken mat passar till champagne från Moët & Chandon?

Champagne från Moët & Chandon är en mångsidig partner till mat. Den passar utmärkt till allt från skaldjur och färska ostron till lättare fågelrätter och sushi. Den höga syran och de eleganta bubblorna gör att den också kan avnjutas till salta snacks och kanapéer. Champagne är också en klassiker till nyårsmiddagen och högtider där den kan agera både som aperitif och följeslagare till festmåltiden.