Välkommen till Vinoteket.com

Vinoteket grundades 2004 ur en ambition att erbjuda vinintresserade svenskar möjligheten att upptäcka bättre vin på ett smidigt sätt. Vi är idag en av Sveriges ledande nätvinhandlare. Vinoteket är stolta över att arbeta med såväl stora producenter som små familjedrivna gårdar för att erbjuda ett brett sortiment av kvalitetsviner för alla tillfällen.

Expertutvalt vin för alla tillfällen  

Hos oss kan du beställa vin från världens alla hörn, noga utvalda av våra kunniga sommelierer. Vi hjälper dig att navigera bland producenter, ursprung och råvaror i jakten på dina personliga favoriter och utifrån vad som är viktigt för dig i ditt val av vin. Det kan vara ett alternativ med högre kvalitet, ett alternativ med lägre alkoholhalt eller utan någon alkohol alls. Det kan också vara ett alternativ med mindre klimatavtryck eller ett med lägre sockerhalt. Vårt sortiment erbjuder något för alla.

En plattform för vinintresserade  

Utöver tillgången till ett bredare sortiment av expertutvalda viner, utgör Vinoteket en plattform för dig som vill veta mer om produkterna du köper. Du kan läsa om producenterna, druvorna, regionerna och hur du matchar det med mat. Dessutom kan du läsa synpunkter från andra kunder och även dela dina egna. Vi på Vinoteket vill att transparens ska genomsyra utbudet, och det är en självklarhet att du som kund ska kunna se var vinet kommer från och hur det har tillverkats.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan du ta del av vintips och inspiration från våra duktiga sommelierer. Genom att lämna din mejladress kommer du att få vårt nyhetsbrev direkt till din inkorg. Du kan när som helst avsluta din kostnadsfria prenumeration.

Smidig och trygg leverans – i hela Sverige

Möjligheten att upptäcka bra vin ska inte bero på var i landet du befinner dig. Vi levererar över hela Sverige och alltid med 100 % nöjd kund-garanti.

Vinoteket har distanshandelstillstånd hos Skatteverket, och alla våra priser är inklusive skatter och avgifter. Vi är certifierade av Trygg E-handel, en certifiering för nätbutiker som drivs av Svensk Distanshandel. Med oss kan du känna dig trygg när du köper vin på nätet.