Cabernet Sauvignon
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Cabernet Sauvignon


Cabernet Sauvignon är, tillsammans med Merlot, den stora stjärnan i varje Bordeaux-vin. Vill du ha ett vin med tuffhet och bra tanninstruktur som passar till smakrika kötträtter, hamnar du sällan fel om du satsar på ett vin med denna populära druva.

Populärt just nu!


Cabernet Sauvignon


Cabernet Sauvignon, som är en korsning mellan Cabernet Franc och den gröna druvan Sauvignon Blanc, är en liten druva, vars tjocka skal ger vinerna dess djupa färg. Druvan är kanske den mest kända blå druvan, med sina karaktäristiska toner av svarta vinbär, grön paprika och cederträ. Nyvässad blyertspenna är ett annat karaktärsdrag som inte sällan kännetecknar viner gjorda på Cab.

Cabernet Sauvignon har utmärkta egenskaper för lagring och inte sällan lagras de på ekfat innan de buteljeras, vilket ofta ger inslag av vanilj eller kaffe. Druvan är inte så kinkig med jordmån och klimat, vilket gör den relativt lättodlad och den är tålig mot sjukdomar. Detta har gjort att den snabbt spridit sig i hela världen och odlas i stort sett alla vinproducerande vinländer. I Bordeaux blandas den i stort sett alltid med andra Bordeaux-godkända druvor, såsom t ex Merlot, Cabernet Franc, Malbec och Petit Verdot.

Odlas i land: Hela Europa, Nord- och Sydamerika, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Asien

Kända distrikt: Bordeaux, Napa Valley (Kalifornien), Coonawarra (Södra Australien), Maipo (Chile)

Karaktärsdrag: Ofta hög tanninstruktur (sträva) och hög fruktsyra, men inslag av svarta vinbär, cederträ, paprika.

Passar till: Stekt och grillat rött kött