• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 35 171 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Sumarroca har blivit utsedd till Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Vinet är naturligtvis gjort enligt den traditionella metoden. Alla deras viner görs med ekologiska metoder och inom ett par år kommer alla viner att vara certifierade, den processen tar nämligen ett bra tag. Sumarroca-familjen har över 450 hektar vinstockar planterade på en kalkrik mark, vilket ger druvorna en anmärkningsvärd intensitet och mineralitet. I källaren är de kompromisslösa och endast högsta kvalitet duger. Kvaliteten på druvorna och trycket i flaskan gör deras Cava oerhört svår att skilja ifrån "riktig" Champagne.

Passar till

Servera väl kylt, runt 8-10°C, till asiatiskt, tapas, fisk och skaldjur, eller rätter på vitt kött, som fågel. Fint bara i ett glas för sig, eller tillsammans med milda ostar eller till en mängd vegetariska rätter.

Produktinformation

Lagerstatus
20 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Spanien
Region
Katalonien
Distrikt
DO Cava
Producent
Sumarroca
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
  • Producent

    Sumarroca

    Moët & Chandon försökte göra Cava, men lyckades aldrig. Lyckligtvis köpte Sumarroca odlingsmarken och lyckades! Idag är de en av de absolut högst rankade Cava-producenterna.

  • Huvuddruva

    Pinot Noir

    Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

  • Region

    Katalonien

    I Cataluñya sker produktionen av de berömda mousserande vinet Cava.
    Cataluñya är ett gammalt och mångfacetterat vinområde. I många avseenden ligger det i framkant när det gäller att utveckla spansk vinproduktion.

  • Distrikt

    DO Cava

    Beteckningen Cava står för ett spanskt mousserande vitt vin eller rosévin. För att ett vin ska få heta Cava behöver det komma från ett speciellt ursprungsområde, vilket har benämningen DO (Denominación de Origen).