Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sumarroca

(2)

Moët & Chandon försökte göra Cava, men lyckades aldrig. Lyckligtvis köpte Sumarroca odlingsmarken och lyckades! Idag är de en av de absolut högst rankade Cava-producenterna.

Kort om Sumarroca

Sumarroca är Champagnekvalitet till en bråkdel av priset. Sumarroca producerar organisk cava enligt champagnemetoden med andra jäsning i flaskan och lagring på fällningen i minst två år, vilket är hela 15 månader längre än minimikravet.

Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, har utsett Sumarroca till det bästa Cava-huset två år i rad. Sumarroca producerar också högkvalitativa organiska och biodynamiska stilla viner.

Historien om Sumarroca

I en tid då produktionen av Cava i allt högre grad är mekaniserad och där vinmakaren sällan vet vem som har odlat druvorna eller var de kommer ifrån, är det ett sant nöja att bekanta sig med vinerna från familjen Sumarroca. Familjen producerar uteslutande druvor som de odlat själva, och deras prisbelönta viner ger uttryck för ett gediget traditionellt hantverk.

Svårt att skilja från “riktig” Champagne

Familjen Sumarroca har 450 hektar vinstockar planterade i en kalkhaltig jord som producerar druvor med en anmärkningsvärd intensitet och mineralitet. I källaren siktar de kompromisslöst på högsta kvalitet. Druvornas kvalitet och det höga trycket i flaskan gör att Sumarrocas Cava kan vara extremt svår att skilja från ”riktig” Champagne från Champagnedistriktet. Vinodlingen är idag en toppmodern vingård med toppmoderna anläggningar.

På rekordtid har Sumarroca etablerat sig som en av Spaniens bästa Cava-producenter när det gäller kvalitet och pris. De senaste åren har Sumarroca fått mycket positiv publicitet av bland andra Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, där de flera gånger har utsetts till Spaniens bästa Cava-producent.