Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin till mild och mjuk ost

(244)

Ost och vin är en självklar kombination men vissa viner passar bättre än andra. Lär dig hitta ett gott och passande vin till mild och mjuk ost. Och få tips på viner att köpa hem.

Milda ostar kräver inte särskilt smakrika viner. Det viktiga är att de har hög syra för att matcha syran i osten. Du kan glädjas åt att det finns många olika sorter att välja bland.

Vita viner

Tänker du på rött vin när det vankas ostbricka? Tänk om. Vitt är faktiskt riktigt gott till mild och mjuk ost. Det får gärna vara lätt och friskt för att balansera de milda ostarna. Ett torrt vin från Chablis är alltid rätt, eller varför inte, prova ett österrikiskt på druvsorten grüner veltliner? Det är också ett vin med hög fruktsyra. Riesling, pinot grigio, liksom en sauvignon blanc fungerar utmärkt. Det finns med andra ord många viner att utforska. Varför inte utmana dig själv och prova något nytt du aldrig druckit till ost?

Röda viner som passar till krämig ost

Om du vill dricka rött vin gör en mjuk och bärig sort sig bäst till mild och mjuk ost. Ett på druvsorten pinot noir passar utmärkt. Det är en druva på vilken man gör vin i flera prisklasser och i olika länder. Är du sugen på ett italienskt vin är ett gjor på druvsorten barbera att rekommendera med sina bäriga toner och pigga syra. Sangiovese kan också bli bra, så länge fylligheten och strävheten inte blir för hög. Även de italienska vinmakarna tenderar idag att göra lättare rödviner än tidigare.

Mousserande vin till mjuk ost

En torr champagne eller cava gör också den milda osten rättvisa. Det ger en festlig inramning som brukar uppskattas av de flesta.

Starkviner till milda ostar

Intresset för starkviner har minskad de senaste åren, vilket medför att du kan hitta riktigt bra viner till hyfsade priser. En frisk och kyld sherry fino är ett trevligt vin till mild och mjuk ost, väl värt att pröva.

Rosévin till mild och mjuk ost

Ett friskt och syrligt rosévin med citrus och bärighet lämpar sig väl som vin till mild och mjuk ost. Den typen hittar du bland ljusa, franska viner eftersom de håller en stram stil.

Ladda in fler produkter +

Visar 24 av 244 produkter