Vin till aperitif och mingel

(483)

Så väljer du den perfekta flaskan! Upptäck de bästa vinerna att servera till minglet eller fördrinken. Vår guide täcker allt du behöver veta för att välja rätt vin till rätt tillfälle.

Bordet är dukat, ljusen är tända och gästerna anländer vilken minut som helst. Men vad ska du servera till minglet? Fördrinken sätter tonen så låt oss komma med tipsen som gör kvällen minnesvärd. Oavsett om du planerar en stor fest eller vill bjuda på en drink innan middagen så har vi förslag på viner som passar!  

Vilket vin passar bäst mingel?

Det enkla svaret är bubbel. Mousserande viner skapar direkt en festlig stämning. Dessutom finns det bubbel i alla prisklasser. Från exklusiv champagne till enklare cava eller prosecco. Därför passar det lika bra på ett bröllop som på en avslappnad after work med kollegorna. De torra vinerna är tacksamma att kombinera med skaldjur, getost och salta snittar. Sötare bubbel gör sig bättre utan tilltugg.

Passar rosévin som aperitif? 

Sommarvinet nummer ett. Nu för tiden dricker vi rosévin året runt och det blir även allt vanligare att servera rosa vin till mat. Häng på trenden och servera rosé som fördrink till småplock. Faktum är att en aperitif är till för att reta aptiten och en för hög alkohol skapar motsats effekt. Så varför inte blanda vinet till en läskande rosédrink med lägre alkohol?

Vitt vin till minglet? 

Ett glas vitt vin passar i de flesta sammanhang. Syra triggar igång aptiten så välj gärna ett friskt, fruktigt vitt vin med hög syra. Exempempel på bra vita mingelviner är en klassisk sauignon blanc eller en riesling. 

Rött vin kan vara helt rätt

Röda viner är ett lite mer otippat alternativ som aperitif och till mingel. Här kan du också välja ett vin med hög syra och inte så mycket strävhet och fyllighet. Exempel på bra röda mingelviner är pinot noir, sangiovese, merlot, montepulciano.

Vilket vin till snittar och tilltugg?

Salta tilltugg

Välj ett vin med hög syra, som en sauvignon blanc eller en pinot grigio.

Ost och charkuterier

Välj ett vin med en fyllig smakprofil, som en cabernet sauvignon eller en syrah.

Lättare tilltugg som grönsaksstavar eller chips

Välj ett vin med en lättare smakprofil, som ett fruktigt bubbel eller en rosé.

Ladda in fler produkter +

Visar 24 av 483 produkter