Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Maison Vincent Baron är en anrik gammal Bourgogne-gård, som stängde på 50-talet. På 80-talet köpte The Compagnie des Vins d’Autrefois gården och har sedan dess burit anorna vidare.

Passar till

Perfekt som aperitif och fungerar också fint som måltidsdryck till rätter på fågel, lättare fisk- och skaldjursrätter. Även väldigt trevligt till en inte allt för söt dessert, t.ex sorbet. Bra serveringstemperatur, runt 6-8°C

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 6
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Producent
Vincent Baron
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
40% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 30% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9 g/100ml
Alkoholhalt
12.9%
Kategorier
 • Producent

  Vincent Baron

  Eleganta Bordeauxviner producerade med omsorg.
  Vincent Baron är viner framställda i den kända regionen Bordeaux i Frankrike. Vinerna är uppkallade efter vinets skyddshelgon.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Kategori

  Crémant

  Crémant har blivit ett väldigt populärt bubbel på den svenska marknaden. Champagne i all ära men Frankrike har så mycket mer att erbjuda vad gäller mousserande kvalitetsvin än så och till bra mycket mer humana priser.