Mimosa är den perfekta drinken till brunchen (som ett bubblande alternativ till apelsinjuice) men även som aperitif innan maten. Det krävs få ingredienser och den är lätt att göra. Vi tycker om att servera den klassisk och utan konstigheter så, om du frågar oss, är det här det bästa receptet på mimosa du kan hitta!
Vem uppfann Mimosa?
Mimosa uppfanns av en bartender på Ritz Hotel i Paris 1925. Han döpte cocktailen efter den gula blomman med samma namn. Några år tidigare hade dock en nästan identisk cocktail skapats i London. Den kallades Buck's Fizz efter baren där den uppfanns. Idag är det tydligt - Mimosa vann över Buck.
Vilket är det bästa mousserande vinet till Mimosa?
Använd ett torrt bubbligt vitt vin såsom cava, spumante eller prosecco när du blandar din Mimosa. Här nedan hittar du flera bra alternativ att klicka hem redan idag. Vi levererar snabbt, direkt hem till din dörr!
Gör så här
-
Blanda hälften bubbel, hälften apelsinjuice.
-
Garnera med en apelsinskiva
-
Njut!
Ingredienser till 2 liter
Testa gärna vårt recept på äppelbellini också!