• Italien
Girovago L’Amante delle Bolle Spumante Extra Dry Blend

Girovago L’Amante delle Bolle Spumante Extra Dry

129kr

1 flaskor
Girovago L’Amante delle Bolle Spumante Extra Dry Blend
Girovago L’Amante delle Bolle Spumante Extra Dry 129kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
500+ st

Från en bubbelälskare till en annan!

Perfekt som aperitivo med småplock såsom ost, chark och minipizzor. Utmärkt även till skaldjur och lätta fiskrätter. Servera kring 6-8 grader.

Ljust solgult italienskt mousserande med snabba bubblor. Smaken och doften påminner om päron som badar bubbelbad i lemonad. Extra gott till ost, chark, skaldjur & friterad pizza.

Omdömen

Beskrivning

Historien om namnet "L'Amante delle Bolle"

Den kringresande (han presenterade sig som Giròvago) fascinerade henne. Överallt hade han varit – i hela Italien. För att följa sin dröm. Det hade varit en kärlekshistoria. Inte till honom. Men till den hon blev då han dök upp. Som om små, livliga bubblor intensifierade alla intryck och gjorde henne sprudlande.

Vinet fick så namnet: L’Amante delle Bolle ( = Bubbelälskaren)

Såhär görs det

Girovago Spumante Bianco ”L’Amante delle Bolle” är framställt av utvalda italienska, gröna druvor. Vinet blir mousserande genom en andra jäsning av vinet i en så kallad autoklav. Det betyder att vinet tillsammans med utvalda jästsorter får bekanta sig i en jästank som håller en stadig temperatur på 15-17°C. Bubblorna blir på så sätt många, små och fina.

Smak & doft

Smaken och doften påminner om päron som badar bubbelbad i lemonad.

Mat som passar till

Allt som är salt och fett är gott till det här vinet. Chips till exempel. Eller ost & chark. Om du känner dig lite mer kreativ kan du göra ”panzerotti” – små, inbakade, friterade pizzor fyllda med tomatsås och mozzarella.

Utmärkelser

91/99 Poäng - Luca Maroni, 2023

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling