Historien om namnet "L'Amante delle Bolle"
Den kringresande (han presenterade sig som Giròvago) fascinerade henne. Överallt hade han varit – i hela Italien. För att följa sin dröm. Det hade varit en kärlekshistoria. Inte till honom. Men till den hon blev då han dök upp. Som om små, livliga bubblor intensifierade alla intryck och gjorde henne sprudlande.
Vinet fick så namnet: L’Amante delle Bolle ( = Bubbelälskaren)
Såhär görs det
Girovago Spumante Bianco ”L’Amante delle Bolle” är framställt av utvalda italienska, gröna druvor. Vinet blir mousserande genom en andra jäsning av vinet i en så kallad autoklav. Det betyder att vinet tillsammans med utvalda jästsorter får bekanta sig i en jästank som håller en stadig temperatur på 15-17°C. Bubblorna blir på så sätt många, små och fina.
Smak & doft
Smaken och doften påminner om päron som badar bubbelbad i lemonad.
Mat som passar till
Allt som är salt och fett är gott till det här vinet. Chips till exempel. Eller ost & chark. Om du känner dig lite mer kreativ kan du göra ”panzerotti” – små, inbakade, friterade pizzor fyllda med tomatsås och mozzarella.