• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Vitis Nostra Spumante Brut Chardonnay

Vitis Nostra Spumante Brut

"Klassisk, grapedoftande Spumante på Chardonnay och Trebbiano"

Pris 99 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust citrusgul
Land
Italien
Region
Vino d'Italia
Klassifikation
VDT
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
Chardonnay, Trebbiano
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
11 g/l
Alkoholhalt
11%

Doft & smak

Ren och frisk doft av citrus, stenfrukter och grapezest med en hint av honung och nötter i bakgrunden. Medelfyllig, krispig och len smak med äpplen, mer zest och gräs innan en typisk, lite bitter eftersmak.

Passar till

Snygg aperitif, gott till småplock med medelhavstouch, till en matig sallad, grillade skaldjur eller varför inte till en bärig dessert? Servera väl kylt, kring 8-9 grader.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Vitis Nostra är en serie med ursprungstypiska, klassiska viner och deras Spumante är inget undantag - ärlig, ren och typiskt lantligt Italiensk.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS