Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rosébubbel
  • Emilia-Romagna Italien
  • Friskt & Bärigt
Fangareggi Vigna Rosa Lambrusco Emilia Lambrusco

Fangareggi Vigna Rosa Lambrusco Emilia

189kr

Sötma
Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Fangareggi Vigna Rosa Lambrusco Emilia Lambrusco
Fangareggi Vigna Rosa Lambrusco Emilia 189kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
350 st

Ett av veckans viner i Svenska Dagbladet 18/5-24!

Perfekt till lufttorkad skinka med honungsmelon, till mjuka ostar samt undrbart precis som det är. Servera kring 8 grader.

Stor doft av solmogna röda bär som körsbär, hallon och smultron. Vidare till florala toner av rosenblad, citrus, trädgårdsörter samt småkakor. Allt detta bekräftas i den friska, livliga och balanserad smaken. Bubblorna är underbart runda och eftersmaken läckert ihållande.

Omdömen

Beskrivning

Vitivinicola Fangareggi ligger i hjärtat av Lambrusco-regionen, mellan provinserna Reggio Emilia och Modena. Deras förfäder har producerat vin sedan 1800-talet, och år 2004 beslutade familjen att återuppta sin vinmakartradition.

Specialiserade på att göra lambrusco tar familjen hand om hela produktionen från vingård till flaska. Fangareggi är för närvarande under organisk omvandling och kommer inom kort att erhålla certifikatet.

Handskördade druvor, efter mjuk pressning och vinifiering med en kort skalmasserering, vidare jäsning på musten, basvinet överförs sedan till en autoklav för en andra jäsning och refermenteringen med Charmat-metoden, vidare vila på jästfällningen i några månader. 

Utmärkelser

Elle - "Vigna Rosa njöt jag av igår på balkongen, och de solmogna bäriga tonerna, touchen av vaniljdrömmar och den läskande citrustouchen var precis vad jag var sugen på efter en dag i solen."

Svenska Dagbladet 18/5-24 - Ett av veckans viner

Linda Perez, Svenska Dagbladet - "Rödbärig och rosenflirtig lambrusco poppar vi förstås när solen står högt till tunna skivor luftigt vitt bröd, olivolja och tunna skivor parmaskinka."

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling