Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vitivinicola Fangareggi

(4)

Fangareggi representerar den högsta uttrycksformen från sitt område som sträcker sig från det traditionella till det samtida, alltid med en stark koppling till terroiren och en produktion som konsekvent möter konsumenters behov.

Från farföräldrarna Augustus och Ottorino till idag

Vi är en familjeägd vingård som sedan 2005 har återupptagit den gamla traditionen av vinodling, vidareförd av far- och morföräldrar i fyra generationer. 

I vår familj växte vi upp med bröd och Lambrusco,och har alltid andats in den lantliga traditionen. En egenskap som vi vill förmedla genom våra viner.

Våra vingårdar

Vi har åtta egna vingårdar med spaljé- och GDC-uppbindningssystem, belägna i fem kommuner och två provinser, vilket gör att vi kan odla sex olika druvsorter, noggrant utvalda efter den mest lämpliga terroiren.

Giuseppe och Roberto, som växte upp i Nonno Augustos vingårdar, tar hand om alla agronomiska aspekter och följer protokollet för integrerad produktion, ett jordbrukssystem med låg miljöpåverkan, i en avancerad form med endast mekanisk ogräsbekämpning. Sedan 2021 har vi påbörjat omställningen till ekologiskt jordbruk med druvsorterna Grechetto Gentile (Pignoletto) och Lambrusco di Sorbara.

Valet av ett jordbruk med låg miljöpåverkan kommer från viljan att respektera vår lokala terrorir så mycket som möjligt.