Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Emilia-Romagna Italien
  • Nyhet
Fangareggi Vigna Nera Lambrusco Emilia Lambrusco

Fangareggi Vigna Nera Lambrusco Emilia

189kr

Fangareggi Vigna Nera Lambrusco Emilia Lambrusco
Fangareggi Vigna Nera Lambrusco Emilia 189kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Kommer vecka 26

Läskande röda bubblor från Lambruscos mest spännande producent!

Perfekt till grillade smakrika korvar, tortellioni i buljong, till pizza, långbakad fläsksida, ostbrickan eller njut ett immande svalt glas precis som det är. Servera kring 8 grader.

Tillverkad av den klassiska Charmat-metoden i en autoklav vid låg temperatur. Detta ljuvligt djupröd- violetta mousserande vin bjuder på vinösa aromer av röda och mörka bär som svart körsbär, björnbär, vildhallon och jordgubbar. Vidare till örtiga och florala inslag. Allt det som utlovas i den uttrycksfulla doften kommer igen i den strukturerade smaken. Vinet är välbalanserat och har en lång, ihållande eftersmak.

Omdömen

Beskrivning

Vitivinicola Fangareggi ligger i hjärtat av Lambrusco-regionen, mellan provinserna Reggio Emilia och Modena. Deras förfäder har producerat vin sedan 1800-talet, och år 2004 beslutade familjen att återuppta sin vinmakartradition.

Specialiserade på att göra lambrusco tar familjen hand om hela produktionen från vingård till flaska. Fangareggi är för närvarande under organisk omvandling och kommer inom kort att erhålla certifikatet.

Handskördade druvor endast från de absolut finaste druvklasar. Utan tvekan den mest traditionella och strukturerade lambrusco som produceras av företaget i Correggio.

Utmärkelser

Brons - Decanter World Wine Awards 2023

Elle - "Vigna Nera-flaskan är mer åt det mörkbäriga, vinösa hållet och gör sig utmärkt till en charkbricka! Sedan älskar jag etiketterna."

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt