Château Terre Bleue Saint-Émilion 2014
Chateau Terre Bleue är ett fruktdrivet vin. Den aromatiska komplexiteten visar en blandning av röda frukter och viol. Det är ett elegant vin som är runt och fylligt i munnen med mogna, silkeslen tanniner.
Beskrivning
Detta 200 år gamla slott ligger i St Georges St Emilion, bredvid den legendariska byn Saint-Emilion. Ägaren och vinmakaren Yannick Menguy tillverkar sitt vin med omsorg och druvorna till Terre Bleue kommer från mycket gamla vinstockar för att förbättra vinets typicitet. Uppgifter visar att vinet tilldelades en guldmedalj i Concours Général Agricole de Paris 1894, ett tydligt bevis på att kvalitativ vinframställning är inskriven i slottets historia.
Passar till
Servera runt 16-20°C till alla typer av klassiska kötträtter, kalv, fläsk, nötkött, lamm, anka, vilt, grillad kyckling, rostade, bräserade och grillade rätter. Också bra när det matchas med asiatiska rätter, rejäla fiskrätter som tonfisk, svamp och pasta.
Utmärkelser
Silver - Concours de Bordeaux
Produktinformation
- Lagerstatus
- 15 st
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Fruktigt & Smakrikt
- Land
- Frankrike
- Region
- Bordeaux
- Distrikt
- Saint-Georges-Saint-Émilion
- Producent
- Vignobles Menguy
- Huvuddruva
- Merlot
- Druvor
- 68% Merlot, 24% Cabernet Sauvignon, 6% Cabernet Franc, 2% Malbec
- Typ
- Kork
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- <0.3 g/100ml
- Alkoholhalt
- 13.5%
-
Vignobles Menguy
Vignobles Menguy har producerat smakfulla viner i 200 år.
Vignobles Menguy är en vingård som producerar druvor och Bordeauxviner av prisvinnande kvalitet. -
Merlot
Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.
-
Bordeaux
Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.
-
Fruktigt & Smakrikt
Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.