Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Bordeaux Frankrike
  • Nyhet
Château Fonroque Saint-Emilion Grand Cru 2017 Merlot

Château Fonroque Saint-Emilion Grand Cru 2017

499kr

1 flaskor
Château Fonroque Saint-Emilion Grand Cru 2017 Merlot
Château Fonroque Saint-Emilion Grand Cru 2017 499kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
35 st

Storstilad Grand Cru Saint-Emilion från en av regionens finaste egendomar i en magisk årgång.

Perfekt till klassiska anrättningar på vilt som älgfärsbiffar med krämig svampsås och hasselbackspotatis. Servera kring 16-18 grader.

Doften är aromatiskt uttrycksfull och elegant. Aromer fokuserade på svarta vinbär, krossad björnbär, hallon samt vidare till lakrits, svartpeppar och rostade ekfatstoner. Smaken är fruktig och saftig med fokus på björnbär, svarta vinbär och krossade hallon. Vinet är välbalanserat med fina tanniner. En stor fräschör fin fyllighet. Eftersmaken bjuder på liljor och en subtil touch av lakrits, mild tobak.

Omdömen

Beskrivning

Saint-Émilion är en vacker medeltida stad med pittoreska kullerstensgator, på högra stranden av floden Dordogne, och ger sitt namn åt de många vingårdarna som omger den.

Beläget på den nordvästra kanten av regionen, var Château Fonroque under en tid drivet av Jean-Pierre Mouiex, vars Midas-touch tillskrevs att ha väckt liv i högra strandens förmögenhet och dragit den ur Médocs skugga. Egendomen ägs nu av Alain Mouiex, från samma familj, och är en av de få biodynastiska vingårdarna i området.

Utmärkelser

93 poäng - Wine Enthusiast
90 poäng - Falstaff

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt