Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vin till kalv

(137)

Kalv i alla dess former och viner som passar till. Lär dig hitta bästa vinet till alltifrån kalvschnitzel till kalvköttbullar. 

Du dricker såklart vad du vill. Så även när du äter kalv. Är du en person som tycker om riktlinjer kan du läsa vidare. Nedan har vi nämligen Kalvsamlat våra bästa tips på gott vin till rätter med kalvkött. 

Vilket vin är godast till rätter med kalvkött?

Vilken är rätten du tänker laga? När proteinet är kalvkött, så är det minst lika viktigt med tillbehören och eventuell sås. 

Bästa röda vinet till kalv

Kalvkött är ljusare i färgen än nötkött och man bör därför servera ett rött vin som inte är så fylligt, ett lite lättare vin helt enkelt. Testa att ställa in det i kylen en halvtimme innan du serverar det så får det en friskhet som är gott till ljusare kött. 

Bästa vita vinet till kalv

Vill du dricka vitt vin till kalven så rekommenderar vi att satsa på ett vin gjort på druvsorterna chardonnay och riesling. Beroende på hur du väljer att tillaga den passar viner med olika fyllighet och karaktär. Se förslag nedan. 

Vilket vin är godast till kalvköttbullar?

Gör du kalvköttbullar i tomatsås, serverade med spaghetti kokt al dente? För det första: får man smaka? För det andra, servera ett rött, lätt och syrligt vin, gärna från Italien. Serverar du kalvköttbullarna med gräddsås och kokt potatis kan ett liknande vin också smaka bra. Men du kan även välja ett med mer kraft och bärighet, såsom ett från södra Frankrike, Languedoc eller Rhône till exempel. 

Vin till kalvschnitzel - vilket är bäst?

Friterat och bubbel är så gott. Om du serverar kalvschnitzeln med milda tillbehör - drick ett bubbel. Gärna champagne, men även spumante och cava går bra. Har du en citronklyfta att pressa över, se till att bubblet möter upp syrligheten med en lika vass syra.

Vilket vin ska jag servera till vitello tonnato? 

Vitello tonnato är en slags rostbiff gjord på kalv som serveras med en tonfisksås. Den serveras kall. Gott blir det då att dricka ett vitt vin med viss fyllighet. 

Ladda in fler produkter +

Visar 24 av 137 produkter