Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Valencia Spanien
  • Eko
Casa Balaguer Tragolargo Monastrell 2021 Monastrell

Casa Balaguer Tragolargo Monastrell 2021

199kr

1 flaskor
Casa Balaguer Tragolargo Monastrell 2021 Monastrell
Casa Balaguer Tragolargo Monastrell 2021 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
137 st

Magiskt gott naturvin!

Perfekt till tapas, charkbricka, kycklinggryta med rödvin och örter, pizza toppad med mozzarella och salami eller till mustiga tomatbaserade grytor. Servera vinet kring 16-18 grader.

Skogsbär i doften samt björnbär och jordgubbar med inslag av eukalyptus och lakrits. Mjuk i gommen med sötma och välutvecklade tanniner. En bra balans mellan syra och friskhet gör vinet extremt behagligt och lättdrucket.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Vinet görs exklusivt på Monastrell. Efter den manuella skörden går druvorna igenom en grundlig selektering.

Druvorna pressas och macererar sedan i tre dagar vid låg temperatur. En tredjedel av druvorna genomgår kallmaceration och jäsning. Resten genomgår konventionell maceration och jäsning med druvskal och tsjärnor i sju dagar.

Det familjeägda företaget Casa Balaguer (Vinessens) ligger i Villena, Valencia. Fastigheten består av ca. 70 hektar odlad mark fördelat på två gårdar. Det är 25 km mellan de två gårdarna vilket ger väldigt olika odlingsförhållanden. Finca Harina ligger vid foten av Sierra Salinas och är omgiven av tre bergskedjor, vilket ger ett speciellt mikroklimat för odlingen av Monastrell. Den andra gården, Finca Casa Balaguer, ligger i dalen Villena a Cañada och skyddas i norr och söder av två berg, men i öster utsatt för havsbrisen från vilken ostvinden kommer in. Dessutom finns det en Moscatel-vingård vid havet i naturparken Lagunas de La Mata.

Familjens filosofi är att producera högkvalitativa viner med minimal störning (naturviner). De är emot att använda bekämpningsmedel, herbicider och konstgödsel. De föredrar istället biodynamiska principer och organisk gödsel som de själva komposterar. Druvorna är jästa med lokal jäst från vingårdarna där de odlas. För familjen är det den optimala ursprungsgarantin och ger den perfekta återspeglingen av platsen där druvorna odlas. Alla druvor skördas manuellt i små lådor och genomgår en strikt urvalsprocess innan de transporteras till vingården. Därmed säkerställer de att endast druvor av högsta kvalitet blir vin. Vingården har fyra typer av material för jäsning och lagring av vinet: stål, trä, betong och lera.

Utmärkelser

91 Poäng - Robert Parker

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling