Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Juldrinkar

Servera en juldrink innan julbordet i år! Här har vi samlat våra bästa tips på juliga drinkar - varma och kalla, med bubbel och glögg. Enkla recept att göra själv. Både alkoholfria och med vin som huvudingrediens.

Juldrinkar med bubbel, glögg, vin, apelsin och kryddor - möjligheterna är oändliga men, resultatet blir som bäst med ett pålitligt och kreativt recept. Vi har här samlat våra bästa drinkar att servera i jul - både varma och kalla, med och utan alkohol. 

1. Glubbel

Det här är en enkel drink på glögg och bubbel. Festligare än att servera den traditionella varma glöggen. Vårt recept är gjort på vit glögg och Prosecco, dekorerad med apelsin oc en kvist rosmarin. Vill du kan du även dekorera toppen av glaset med lite socker. Se vårt recept på glubbel.

2. Negroni Sbagliato

Den örtiga och sötbeska smaken av aperol är helt i linje med vad man önska av en julig drink. Det här är en variant av den klassiska drinken Negroni, men med proseccco istället för gin. Inte alls svår att göra och har dessutom en härligt Vinoteket-orange färg. Till vårt recept på Negroni Sbagliato. 

3. French 75

En älskad klassiker bland drinkar. Stark, syrlig och bubblig öppnar den upp magen för den feta och riktiga julbuffén. Det här är det äkta orginalreceptet på hur en French 75 ska blandas. Se vårt recept på French 75.

4. Hemmagjord glögg

Att göra egen glögg är kul och blir dessutom gott. Du kan själv bestämma vilka kryddor du vill ha mest av samt den sockernivå som faller dig mest i smaken. Vårt recept utgår från den traditionella glöggen men blir mycket godare än den du köper i affären. Ta en titt på receptet på hemmagjord glögg.

5. Alkoholfri bubblig juldrink

Akoholfritt bubbel är gott som det är, om du köper ett av god kvalitet. Ännu lite festligare blir det om du gör en snygg alkoholfri juldrink av det. 1/3 äppelmust och 2/3 alkoholfritt bubbel blir gott. Garnera med kanelstång (alt. en rosmarinkvist) och några frysta röda vinbär. 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept