• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Så gör du din egen Glögg

Finns i kategori: Recept

Visst kan man göra det lätt för sig och köpa färdig glögg till jul men det är ju så mycket roligare att ställa fram sin hemmagjorda (ja du får kalla den för din egen även om du läst receptet här).

Gör så här

Det tar ca 4 dagar för kryddorna att sätta smak på glöggen och därmed bör du börja redan på onsdagen om du vill ha den färdig till första advent och julpyntningen.

  1. Dag ett: Ta en ren glasburk och fyll den med allt från punkt 4-9, häll sedan på spriten på kryddblandningen. Låt det stå svalt.
  2. Dag fyra: Häll vinet i en tjockbottnad kastrull med sockret (vill du ha den mindre söt kan du minska på sockermängden).
  3. Låt sockret samt vinet sjuda så sockret smälter.
  4. Sila sedan bort kryddorna ur spriten och häll ned den i kastrullen och låt det sjuda en stund till.
  5. Servera din goda glögg i de finaste glöggmuggar med mandel och russin därtill!

Ingredienser

Som räcker över de 4 advent

  • 1. Två flaskor fruktigt rött vin (gärna en lite billigare variant så den inte är ekfatslagrat)
  • 2. Socker 4 dl
  • 3. En kvarting okryddad sprit som till exempel Renat
  • 4. Ekologiska russin 1 dl
  • 5. En näve nejlika (ca 10-12 styck)
  • 6. Hyvla i 10 g färsk ingefära
  • 7. Skalet från en apelsin (ordentligt tvättat)
  • 8. Två bitar torkat pomeransskal
  • 9. Två kanelstänger

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS