Recept på glögg – Så gör du din egen glögg

Gör din egen glögg i år. Rött vin, en skvätt sprit, diverse kryddor och valfri julmusik för stämningens skull, är allt du behöver. Vips så har du hemmagjord glögg till adventsminglet.

Gör så här

Det tar cirka fyra dagar för kryddorna att sätta smak på glöggen så börja gärna i god tid.

  1. Dag ett: Ta en ren glasburk och fyll den med allt från punkt 4-9, häll sedan på spriten på kryddblandningen. Låt stå svalt i ca 4 dagar.
  2. Dag fyra: Häll vinet i en tjockbottnad kastrull med sockret (vill du ha den mindre söt kan du minska på sockermängden).
  3. Låt sockret och vinet sjuda så att sockret smälter.
  4. Sila bort kryddorna ur spriten och häll ned den i kastrullen. Låt sjuda en stund till.
  5. Servera glöggen med mandel och russin.

Ingredienser

  • 2 flaskor fruktigt rött vin (ej ekfatslagrat)
  • 4 dl socker
  • 1 halvflaska okryddad sprit 
  • 1 dl ekologiska russin
  • 1 näve nejlika (ca 10-12 styck)
  • 10 g färsk hyvlad ingefära
  • Skalet från en apelsin (ordentligt tvättad)
  • 2 bitar torkat pomeransskal
  • 2 kanelstänger

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan