Beskrivning

I området Montalcino i Toscana ligger ett litet fält som heter La Togata. Där odlas druvor av sorten sangiovese som blir till det här Brunello-vinet. Det görs i endast 3000 flaskor om året och den här årgången - 2016 - har fått hela 98 poäng av 100 möjliga av vintidskriften Wine Enthusiast.

La Togata ligger cirka 250 meter över havet och är perfekt exponerad för sol hela dagen. De handskördade druvorna genomgår ett dubbelt urval, vilket innebär att endast de absolut bästa druvorna används i Brunello di Montalcino La Togata dei Togati.

Vinet mognar på slaviska ekfat i 4 år, varefter det lagras i 6 månader på franska ekfat och avslutas med 12 månaders lagring på flaska.

Fylligt och koncentrerat med komplex doft av mörka bär och jord.

La Togata dei Togati är ett vad man i italien kallar ”vino da meditazione”, ett meditationsvin.

Namaste!

Passar till

Servera vinet efter 1- 2 timmar på karaff. Perfekt till mustiga långkok på nöt, till viltfärsbiffar med gräddsås och ugnsrostade rotfrukter samt till grillad entrecote med krämig gratäng och rödvinssås.

Utmärkelser

98 Poäng - Wine Enthusiast
96 Poäng - James Suckling
95 Poäng - Decanter

Produktinformation

Lagerstatus
16 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Brunello di Montalcino
Producent
La togata
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Producent

  La togata

  En liten familjeägd vingård i Toscana.
  La Togata är en liten familjeägd vingård i Montalcino i Toscana. Ta reda på mer om hur de producerar viner med kärlek och passion.

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Jupiters blod

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Brunello di Montalcino

  Brunello di Montalcino, ”Den lilla svarta”, Toscanas stoltaste distrikt som konkurrerar med de prestigefulla vinerna från storebror Chianti Classico. Brunello di Montalcino ligger beläget i det vackra och böljande Italienska Toscana.