• Toscana Italien
La Togata dei Togati Brunello di Montalcino 2016 Sangiovese

La Togata dei Togati Brunello di Montalcino 2016

579kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Högt betygsatt Brunello i exklusiv upplaga!

Ett fylligt och koncentrerat vin med stor intensitet. Doften är komplex med fruktiga toner av mörka bär som svarta körsbär, plommon och björnbär, vidare till läder och vegetativa noter av skog och trädgårdsörter samt floralitet av viol och smultronblomster. Allt detta återfinns i den djupa smaken ackompanjerat fina tanniner, den fylliga kroppen och den underbart långa eftersmaken.

Omdömen

Beskrivning

I området Montalcino i Toscana ligger ett litet fält som heter La Togata. Där odlas druvor av sorten sangiovese som blir till det här Brunello-vinet. Det görs i endast 3000 flaskor om året och den här årgången - 2016 - har fått hela 98 poäng av 100 möjliga av vintidskriften Wine Enthusiast.

La Togata ligger cirka 250 meter över havet och är perfekt exponerad för sol hela dagen. De handskördade druvorna genomgår ett dubbelt urval, vilket innebär att endast de absolut bästa druvorna används i Brunello di Montalcino La Togata dei Togati.

Vinet mognar på slaviska ekfat i 4 år, varefter det lagras i 6 månader på franska ekfat och avslutas med 12 månaders lagring på flaska.

Fylligt och koncentrerat med komplex doft av mörka bär och jord.

La Togata dei Togati är ett vad man i italien kallar ”vino da meditazione”, ett meditationsvin.

Namaste!

Utmärkelser

98 Poäng - Wine Enthusiast
96 Poäng - James Suckling
95 Poäng - Decanter

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt