Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

La togata

(1)

En liten familjeägd vingård i Toscana.
La Togata är en liten familjeägd vingård i Montalcino i Toscana. Ta reda på mer om hur de producerar viner med kärlek och passion.

La Togata är ett italienskt familjeföretag med vingårdar i södra delen av Montalcino i Toscana. Familjen har även en vinkällare i området S. Angelo i Colle. Själva gården La Togata består av en underbar 1800-tals byggnad med fem våningar, samt en vinkällare uthuggen ur berget. På denna plats har flaskorna alltså förvarats ända sedan starten 1990. Här finns de allra modernaste systemen för vinframställning och lagring, samt produktion av cirka 100 000 flaskor vin varje år.

Familjen

Familjen som äger La Togata heter Angel. Det är en familj bestående av tre kvinnor; Strephania, Vaness och Azzurra. I företaget finns även vinmakaren Jeanneth Angel, som har många års erfarenhet av marknadsföring. La Togata är noga med alla steg i produktionen, allt från skötseln av vingårdarna och valet av druvor, till jäsningstemperatur och lagring. Detta för att vinet ska åldras på bästa möjliga sätt. Målet är inte att producera dussinviner utan att ta fram viner som visar vilken kärlek och passion som ligger bakom framställningen.

Vingårdarna

La Togatas vingårdar är alla över 20 år gamla och ligger på olika höjd med tillgång till sol hela dagen. Gårdarnas främsta mål är att producera viner med hög kvalitet och med unik karaktär. De sätter smak, elegans och doft framför kvantitet. Vid skörden väljs druvklasarna med omsorg och efter det gallras druvorna ytterligare en gång innan tillverkning. La Togata lagrar sedan sina viner på ekfat och raffinerar vinet innan de tappar det på flaska.

Viner

La Togata har två olika kollektioner i sitt sortiment. Den första heter just La Togata. Där hittar du sex olika röda viner, alla gjorda på 100 % Sangiovese. Varav dessa finns tre olika så kallade Brunello di Montalcinoviner, en som heter Rosso di Montalcino och en Barengo. Det finns även en blandning på Sangiovese, Syrah och Merlot som heter Azzureta, samt en grappa. Den andra kollektionen heter Jacopvs och består av två röda viner, även de gjorda på druvan Sangiovese.