• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Toscana


Toscana med sin vackra landsbygd och goda viner är Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan. Regionen ligger på den italienska västkusten och har ett varmt maritimt klimat.
Köp
Kraftiga och behagliga dofter av mörka körsbär, vanilj, tryffel och läder. Smakerna är fylliga och silkeslena, med toner av körsbär och mandel och inslag av kryddig ek. Välbalanserad tanninstruktur.

Rekommenderat!


Populärt just nu


Visa alla: Toscana

Toscana


I Toscana produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan. Regionen ligger på den italienska västkusten och har ett varmt maritimt klimat. Sangiovese-druvan behöver mycket direkt solljus vilket den kan få här, tack vare de många sluttande vinodlingarna.

I denna region finns även en inofficiell kategori viner: Supertoscanare (Super Tuscans) som står utanför landets klassificeringssystem, men som ändå nått stor framgång. Vinerna uppstod när odlare trotsade regionens druvregler och började göra blender på Sangiovese och ofta de klassiska Bordeaux-sorterna Cabernet Sauvignon och Merlot.

Ligger i: Centrala Italien

Druvor som odlas:
Blå: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.
Gröna: Trebbiano, Malvasia, Vermentino, Chardonnay.