Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Château Margaux 2017 Cabernet Sauvignon

Château Margaux 2017

7 499kr

1 flaskor
Château Margaux 2017 Cabernet Sauvignon
Château Margaux 2017 7 499kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 2 st

Ett av världens mest förenämnda viner!

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C. En av de mest vanliga kombinationerna av mat och vin med vinet är ugnsbakat lamm. Naturligtvis paras Margaux lika bra med nästan allt grillat, bräserat eller rostat kött som sträcker sig från nötkött, kalvkött, fläsk, anka, duva, och vilt. Margaux-viner är perfekta med rostad kyckling, svamp, tryffel eller andra jordnära rätter.

Cabernet Sauvignon- druvan i vinet ger en extraordinär aromatisk finess, en underbar komplexitet och en särskilt tät struktur. Livliga smakaromer av körsbär, choklad, läder, trädgårdsörter och mineraler. En lysande balans och ett genuint uttryck för Château Margauxs ädla terroir.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Ett av världens mest legendariska viner!

Château Margaux, den legendariska vingården med anor hela vägen tillbaka till 1400-talet.

Från början fanns det engelska kungahuset bland Château Margaux ägare men det anrika vinhuset har faktiskt aldrig haft en och samma ägare under speciellt lång tid.

På 1500-talet utvidgades ägandeskapet med Pierre de Lestonnac som gjorde kornfält till druvfält och planterade vinrankor på all gårdsmark. Tiden gick och Lestonnac slog sig samman med Pontac-familjen under 1600-talet. Många experter anser att denna allians var anledningen till att Château Margaux fick den allra högsta klassificeringen 1855.

Efter den franska revolutionen avrättade den nya franska regeringen vingårdens ägare och konfiskerade gården. Således började frekventa ägarbyten.

År 1925 köpte Château Lascombes ägare Fernand Ginestet en betydande del av gården och slutligen fullt ägande med sin son Pierre Ginestet 1949.

I slutet av 1970-talet köpte en rik grekisk familj med namnet Mentzelopoulos Château Margaux och var sedan i deras ägo fram tills nyligen. Familjen bestämde sig för att avsätta en enorm summa pengar för att återuppliva Château Margaux som vingård till dess forna glans samt för att säkerställa den höga kvaliteten på det vin som produceras. Familj ägde och drev vingården Château Margaux under många år, men har för en tid sedan sålt den till ett konglomerat av två stora företag. Gården drivs dock fortfarande av en medlem i familjen Mentzelopoulos.

Sedan 1600-talet har Château Margaux första vin erkänts som ett av de största vinerna i hela världen!

Utmärkelser

99/100 - James Suckling
98/100 - Robert Parker
98/100 - Jeb Dunnuck

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt