Servera runt 16-20 grader. Servera till kötträtter, mustiga grytor eller en klassisk chark- och ostbricka. Mycket bra lagringspotential.
Ett intensivt, fruktigt, blommigt och kryddigt vin med runda aromer av röda körsbär och björnbär med en ton av krydda. Medelfylliga smaker som visar en intensiv bukett och en stor aromatisk komplexitet. Smidiga tanniner.
Château Meyney var en av de första platserna i Médoc som planterades med vinstockar. Idag sträcker sig gården över några av de bästa kullarna ovanför Gironde Estuary inklämd mellan ikoniska Montrose och Calon Ségur. Dess exceptionella plats, unika terroir, rika och långa historia tillbaka till 1500-talet är Château Meyney en enastående egendom. Denna fylliga röda består av handplockade druvor som fått mogna i franska ekfat 16-18 månader med 30-40% ny ek. Ett intensivt, aromatiskt och smidigt vin att njuta av till god mat.