Givry Heritage från Domaine Chofflet (tidigar Givry Rouge AOC) döptes om av Jonathan Brunot som en hyllning till Jean Chofflet och Denis Valdenaire efter att ha tagit över fastigheten.
Denna cuvée kommer från flera vingårdar med en medelålder på 30 år. Här växer rankorna som på en sluttande amfiteater i Russilly, på kalkstenslerjordar med sydostexponering.
Vinrankorna är belägna på de mellersta och övre sluttningarna, där temperaturen är högre under hela dagen, vilket ger frukten ett längre mognadsfönster.
Vid skörden sorteras druvorna noggrant med hjälp av ny optisk sorteringsutrustning och flyttas sedan med gravitationen till källaren. Frukten är 100% avskälkad och kallmacererad, vilket utförs i 5 dagar. Jäsningen börjar sedan vid en kontrollerad temperatur som inte överstiger 28°C.
Precis som Denis gjorde tidigare, föredrar Jonathan att varva driften av lätta och periodiska pressar för att krossa druvorna och pumpning, där juicen cirkulerar över musten en gång om dagen (återpumpning) för en större extraktion av färg, smaker och aromer. Detta för att behålla den elegans och frukt som är så karakteristisk för denna terroir. 60 % av vinet lagras sedan på ekfat på 228 liter (15% nya, det äldsta är 3 år) i 6 månader, medan övriga 40% lagras i betongtankar. De två delarna förenas sedan och vinet buteljeras strax före nästa skörd.