Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Mendoza Argentina
  • Kryddigt & Mustigt
Bodegas CARO 2021 Malbec

Bodegas CARO 2021

899kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Bodegas CARO 2021 Malbec
Bodegas CARO 2021 899kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 5 st

Mendoza- vin skapat av legendarerna familjen Rothschild och Nicolas Catena!

Servera vinet kring 18 grader. Perfekt till örtbakat lamm, till grillad Pluma samt till diverse mustiga köttgrytor.

Stor, fräsch och komplex aromatik med toner av röda frukter, fikon och blåbär, samt inslag av rostat kaffe, kryddor och torkad frukt. Smaken på vinet är tät och komplex med fina tanniner och uppfriskande syra som uppvisar på bra balans. En behaglig, mineralisk och mjuk munkänsla i otrolig längd.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

CARO är skapat med största omsorg och namnet kommer av det unika sammarbetet mellan legendariske Catena och Rothschild som tillsammans bildar namnet Caro

Legendarernas egna ord: Blandning är inte bara för vin. Vi är den perfekta sammansättningen av två kulturer: olika egenskaper smälter samman för att ge plats åt något nytt. När den gamla världen gifter sig med den nya. När ungdomen mognar tillsammans med erfarenhet. När vildheten blir lite känsligare. När Bordeaux möter Los Andes. Där är vi. Vi är Bodegas CARO.

Terroir: CARO vingård är en tomt på 8ha belägen i Altamira, i Ucodalen, söder om Mendoza. Vingårdarna där druvorna kommer ifrån planteras på 1100m över havet, på den gamla alluvialbädden av floden Tunuyan. Även Gualtallary1250 m över havet bestående av alluvial jord, sandig med silt och kalkhaltig på grus samt San Pablo på 1350 m över havet med alluvial sandig lerjord med silt, och stenar på djupet, med förekomst av kalksten.

Druvorna till CARO kommer från utvalda sektioner av rader där jorden är skiktad med kalkavlagringar samt kalksten, rester från en flod som brukade rinna genom Altamira, och från utvalda platser i Gualtallary och San Pablo. Vindruvor är
noggrant utvalda och handskördade. Efter avstjälkning placeras druvorna i temperaturkontrollerade rostfria kärl för alkoholjäsning. Macerationen varar i 20 dagar med försiktig pump-over för att underlätta tanninextraktionen och fixera färgen. Malolaktisk jäsning sker naturligt i tankar, sedan överförs vinet till franska ekfat av Tonnellerie des Domaines i Pauillac (80 % ny ek) under en period av 18 månader.

Utmärkelser

96 Poäng The Wine Independent 94 Poäng Alexandre Ma 95 Poäng Decanter

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt