CARO är skapat med största omsorg och namnet kommer av det unika sammarbetet mellan legendariske Catena och Rothschild som tillsammans bildar namnet Caro
Legendarernas egna ord: Blandning är inte bara för vin. Vi är den perfekta sammansättningen av två kulturer: olika egenskaper smälter samman för att ge plats åt något nytt. När den gamla världen gifter sig med den nya. När ungdomen mognar tillsammans med erfarenhet. När vildheten blir lite känsligare. När Bordeaux möter Los Andes. Där är vi. Vi är Bodegas CARO.
Terroir: CARO vingård är en tomt på 8ha belägen i Altamira, i Ucodalen, söder om Mendoza. Vingårdarna där druvorna kommer ifrån planteras på 1100m över havet, på den gamla alluvialbädden av floden Tunuyan. Även Gualtallary1250 m över havet bestående av alluvial jord, sandig med silt och kalkhaltig på grus samt San Pablo på 1350 m över havet med alluvial sandig lerjord med silt, och stenar på djupet, med förekomst av kalksten.
Druvorna till CARO kommer från utvalda sektioner av rader där jorden är skiktad med kalkavlagringar samt kalksten, rester från en flod som brukade rinna genom Altamira, och från utvalda platser i Gualtallary och San Pablo. Vindruvor är
noggrant utvalda och handskördade. Efter avstjälkning placeras druvorna i temperaturkontrollerade rostfria kärl för alkoholjäsning. Macerationen varar i 20 dagar med försiktig pump-over för att underlätta tanninextraktionen och fixera färgen. Malolaktisk jäsning sker naturligt i tankar, sedan överförs vinet till franska ekfat av Tonnellerie des Domaines i Pauillac (80 % ny ek) under en period av 18 månader.