Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Uco valley

(1)

Vinregionen Uco Valley är en del av den större vinregionen Mendoza i västra Argentina. Området ligger endast en timmes bilfärd sydväst om själva staden Mendoza. Många anser att regionen är en av de bästa i hela Mendoza och vingårdarna i området producerar flera utmärkta viner. I Uco Valley trivs en rad olika druvsorter, inklusive den vanligt förekommande Malbec och Argentinas egna Torrontés Riojana.

Perfekta förhållanden

Den årliga medeltemperaturen i området är 14 grader och höjderna varierar mellan 900 och 1 200 meter över havet. En kombination av gynnsamt klimat, hög höjd och jordmån ger en lång växtsäsong. Med sina 250 soldagar om året, måttligt med regn och stora temperaturskillnad mellan natt och dag passar regionen även utmärkt för druvsorter av hög kvalitet.

Smakrika druvor & viner

I Uco Valley får druvorna mogna i lugn och ro. Det gör att de utvecklar en koncentrerad smak och en bra textur, vilket i sin tur resulterar i viner med djup färg samt intensiv smak och arom. Malbec som är Argentinas primära druva är även vanligt förekommande i Uco Valley.

Druvan ger röda viner med en distinkt blommig arom. Regionens vingårdar producerar dessutom några av Mendozas finaste vita viner gjorda på Chardonnay och Torrontés.

Komplex blandning jordar

Läget nära Anderna innebär ett gynnsamt klimat för regionen, men det påverkar även jorden. Uco Valleys vingårdar ligger på mark med en komplex blandning av olika jordtyper, bland annat sten, sand och kalksten. Den låga nederbörden tillsammans med den här typen av fattig bergsjord gör dock att konstbevattning är avgörande för att druvorna ska överleva.

En region på frammarsch

Det har skett en stor utveckling i Uco Valley under de senaste 20 åren och vinturismen håller på att bli en av regionens nyckelnäringar. Det spektakulära landskapet, tillsammans med toppmoderna vingårdar, har till och med fått vissa att framställa regionen som Argentinas svar på Kaliforniens Napa Valley.