• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Fruktig och fräsch doft med toner av citrus, exotisk frukt och lite smör. Smaken är torr med frisk syra och inslag av mango, ananas och vanilj. Örtig och frisk eftersmak.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Sockerhalt
2.2 g/l

109kr

  • Tillfälligt slut

Alamos Chardonnay 2019

109kr

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.

Bevakning registrerad

Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Lagerstatus:
Tillfälligt slut
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Tilia Chardonnay 2020

Pris: 109 kr

<p>Nicol&aacute;s Catena arbetade som g&auml;stprofessor i Kalifornien och fascinerades av de fantastiska vinerna d&auml;r. N&auml;r han &aring;terv&auml;nde till Argentina s&aring;lde han av st&ouml;rre delen av familjef&ouml;retaget f&ouml;r att satsa p&aring; kvalitetsvin. Han lade ner ett m&ouml;dosamt arbete och kartlade druvkloner, mikroklimat och jordarter och valde att satsa p&aring; odlingar p&aring; h&ouml;g h&ouml;jd. M&aring;nga skeptiker skakade p&aring; huvudet och menade att p&aring; s&aring; h&ouml;g h&ouml;jd mognar inga druvor. Men s&aring; fel de hade.N&aring;gra av Sydamerikas s&auml;rklassigt b&auml;sta viner kommer fr&aring;n Argentina, som utan problem konkurrerar med det allra b&auml;sta v&auml;rlden i &ouml;vrigt kan producera och det &auml;r Nicol&aacute;s Catena som kan ta &aring;t sig en del av den &auml;ran. Sedan mitten av 1990-talet arbetar l&auml;karutbildade dottern Laura vid sin pappas sida och sedan dess har Catena producerat viner av internationell toppklass. Prestigevinet Nicol&aacute;s Catena Zapata som i en rad blindprovningar slog n&aring;gra av v&auml;rldens h&ouml;gst rankade r&ouml;da viner blev Catenas stora genombrott.Det &auml;r fr&auml;mst tre druvor som skapat familjens framg&aring;ngar &ndash; Chardonnay, Cabernet Sauvignon och inte minst Malbec som idag &auml;r Argentinas nationaldruva och som i Catenas regi ger viner av h&ouml;g kvalitet. De viner som g&aring;r under namnet Catena &auml;r viner av en druva men blandade fr&aring;n flera ving&aring;rdar. Catena Alta &auml;r ocks&aring; endruvsviner men i begr&auml;nsad upplaga fr&aring;n en enskild ving&aring;rd. Toppvinerna s&auml;ljs under namnet Catena Zapata.Laura Catena lade grunden f&ouml;r Catena Institute som i samarbete med universitet runtom i v&auml;rlden bedriver avancerad forskning f&ouml;r att utveckla framtidens vinn&auml;ring. Tilia har som f&ouml;rsta vinhus i regionen tilldelats Bodegas de Argentinas h&aring;llbarhetscertifikat f&ouml;r att ha implementerat deras f&ouml;rh&aring;llningss&auml;tt till h&aring;llbar vinproduktion.</p>

Läs mer

Beskrivning

Alamos är ett familjedrivet vinhus beläget vid foten av bergskedjan Anderna där familjen gjort vin i över 100 år. Vingårdarna ligger på hög höjd med ren krispig luft och god solexponering som ger bästa möjliga förutsättning för druvorna att mogna optimalt. Namnet Alamos kommer från det spanska ordet för Poppelträd som skyddar vingårdarna från skadedjur, vind och frost.

Utmärkelser

91/100 - James Suckling

Passar till

Servera runt 12 -14°C i ett glas för sig, eller tillsammans med gräddiga rätter på ljust kött, eller en fiskpaj

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, medan ungt och fruktigt
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Djupt gyllengul med ljusa stråk.
Land
Argentina
Region
Cuyo
Distrikt
Mendoza
Producent
Alamos Wines
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Omdömen

Viner i samma serie

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS