Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Alamos Wines

(0)

Med rötter i den ursprungliga argentinska familjen.
Alamos Wines är en hundraårig vindproducent med passion och forskning bakom varje vin. Hos Alamos möter du det bästa av Argentina i en butelj.

Alamos har rötter i en den grundande argentinska familjen Alamos historia. Med över 100 år av passion och forskning som drivkraft kan man vara säker på att få ett sinnligt möte med Argentina i varje öppnad flaska. Med odlingar på hisnande hög altitud vid Andernas fot skapar man smakfulla, lättillgängliga och autentiska argentinska viner.

Argentinas berömda vinregion

Få vinregioner erbjuder en så lyckosam kombination av höjd, klimat, solexponering och naturlig bevattning som Mendoza. Det här lyckosamma arrangemanget är vad som gör argentinska viner så speciella. Skyddad av Andernas berg ligger Mendoza som är berömt för sina förstklassiga förutsättningar för vinodling. Det har varit vagga för Alamos Wines i över ett sekel.

Lucia Vaieretti

Lucia Vaieretti är numera kvinnan vid rodret och hon växte själv upp i Mendoza där hennes familj har odlat vin i över 40 år. Som ung brukade hon ta hand om odlingarna tillsammans med sina föräldrar, sina bröder och sin syster och det var där och då som hon lade grunden till sitt stora intresse för vinodling och utvecklade ett djupt och innerligt band till vinodling på hög höjd och i torrt klimat. Hon insåg tidigt att hon levde och upplevde något speciellt och unikt. Lucia fick sin formella utbildning på Don Bosco, Sydamerikas främsta skola för vinodlare och enologer, det vill säga vinkännare. Vaieretti har varit verksam som vinodlare i tolv år, till största delen hos Alamos där hon också tog över ledarskapet 2016.

Vinet

Man beskriver Malbec som ett komplext, rött vin som man med fördel serverar till olika maträtter. Man känner lätt igen den för sin lätta stil. Alamos Selección Malbec lagras i sexton till arton månader på ekfat från Frankrike och Amerika vilket bidrar till ett förstklassigt slutresultat. Cabernet Sauvignon ger smak, arom och doft av björnbär, plommon och blåbär vilket blir en rik och fyllig upplevelse. Tillsammans med Malbec utgör druvor som Syrah vinet Red Blend vilket är ett läckert rött vin med mycket kropp.