Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Deras Cava är en klassisk blend på Chardonnay och Macabeo och produceras enligt den traditionella metoden med en andra jäsning i flaska, precis som i Champagne. Vinet är självklart helt naturligt odlat och framställt och är ekologiskt certifierat.

Vinet är veganvänligt.

Passar till

Perfekt aperitif, rätter med ris eller pasta och skaldjur eller till mingelsnittarna. Servera kallt, runt kylskåpstemperatur.

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 14
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Spanien
Region
Valencia
Distrikt
DO Cava
Producent
Bodegas Neleman
Huvuddruva
Macabeo
Druvor
85% Macabeo, 15% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Bodegas Neleman

  “Good wine to save the world”

  Derrick Neleman som grundade Neleman Wines, tror starkt på koldioxidneutralt, veganvänligt, ekologiskt vin som uttrycker kreativitet, konst, natur och god smak! “Good wine to save the world” helt “enkelt”.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Huvuddruva

  Macabeo

  "cavadruvan"

 • Distrikt

  DO Cava

  Beteckningen Cava står för ett spanskt mousserande vitt vin eller rosévin. För att ett vin ska få heta Cava behöver det komma från ett speciellt ursprungsområde, vilket har benämningen DO (Denominación de Origen).