Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Neleman

(6)

“Good wine to save the world”

Derrick Neleman som grundade Neleman Wines, tror starkt på koldioxidneutralt, veganvänligt, ekologiskt vin som uttrycker kreativitet, konst, natur och god smak! “Good wine to save the world” helt “enkelt”.

Nutidens vinproducent

Derrick Neleman, inspirerad av landet, smaken och livsstilen i Medelhavsområdet, skapade Bodegas Neleman för att erbjuda en rad ekologiska, veganska och koldioxidneutrala viner som återspeglar en stark tro: nämligen att vin är en hyllning för kreativitet, konst, natur, tid, utsökt smak och ekologiskt tänkande.

Neleman Wines är nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Deras lite provokativa vin med namnet Just Fucking Good Wine är toppserien från Neleman och både ekologiskt certifierat och märkt veganvänligt. Bodegas Neleman ligger i Casas del Rey, en utav världens högsta punkter i “the Natural Park Hoces del Cabriel”, vilket är ett UNESCO biosfärområde i Valencia, Spanien. 

Modernitet, Stil & Medvetenhet

Neleman Wines är som sagt gjorda utan några som helst tillsatser eller pesticider. Deras viner uttrycker modernitet, stil och medvetenhet. De är måna om naturen och om att skapa intressanta och prisvärda viner. Vinerna är veganska vilket innebär att Neleman inte använder sig utav några animaliska produkter för att filtrera vinet, till exempel utan använder istället ärtprotein! Alla Neleman’s viner är certifierat veganska tack vare the Vegan British Society.

För varje 173:e flaska producerad, planterar Neleman Wines ett träd i Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Inte nog med det, de använder sig bara utav naturlig kork som förslutningslösning. 

Dry Farming

Deras tydliga attityd syns tydligt i deras språk och design men den framträder även i smaken och produktionen av vinet. Ett exempel på detta är en metod som Neleman använder sig av i deras jordbruk vilket kallas för “dry-farming”. Denna metod innebär att man inte använder sig utav något bevattningssystem vilket leder till att rötterna på vinrankorna letar sig längre ner i jorden efter vatten. Ju djupare rötter, desto bättre kvalité.