Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Hugo

En riktig sommarklassiker är den ljuvligt goda och uppfriskande drinken Hugo. Med sin fräscha smak av fläder, citrus och mynta är den perfekt att njuta av under varma sommardagar. Vi på Vinoteket älskar Hugo och vill dela med oss av vårt bästa recept, så att du enkelt kan blanda din egen hemma.

Gör så här

  1. Lägg myntan i handflatan och slå ett hårt slag för att “väcka” den.

  2. Lägg myntan i valfritt halvstort glas och fyll det med is.

  3. Tillsätt likören och proseccon och rör försiktigt.

  4. Garnera med mynta och en limeklyfta.

Ingredienser (1 drink)

  • 15 cl bubbel

    4 cl fläderlikör

    10 blad färsk mynta

Varifrån kommer drinken Hugo?

Hugo har sitt ursprung i de italienska alperna i regionen Sydtyrolen. Där skapades den som en variant på den populära drinken Aperol Spritz, men med fläderlikör istället för Aperol. Drinken blev snabbt populär i skidorterna och spred sig sedan vidare till grannländerna Österrike och Tyskland. Idag är Hugo en älskad sommardrink i stora delar av Europa.

Kan man byta ut likören i Hugo?

I en klassisk Hugo används fläderlikör, gärna St Germain som har en frisk och blommig smak. Men visst går det att experimentera med andra sorters alkohol också. Varför inte prova att byta ut fläderlikören mot Cointreau eller limoncello för en twist på originalet? Man kan också prova olika sorters mousserande vin, som cava eller crémant, för att hitta sin egen favorit. Oavsett hur du gör din egen variant är Hugo garanterat en vinnare i sommar!

Testa gärna våra andra proseccodrinkar!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept