Producent: Daniel Ramos. Endast 8 hektar under ekologisk odling. Den totala årliga produktionen ligger runt 30 000 flaskor.
Region: Sierra de Gredos, Castilla-Leo´n
Höjd: 850 meter över havet
Jordmån: Lerjord, sand och granit (ingen användning av kemiska bekämpningsmedel).
Druvsort: 100% Jae´n
Vingårdar: Bush Wines vingårdar utan användning av bekämpningsmedel och pesticider. Hästplöjda vingårdar. Avkastning per hektar: 3 000 kg/ha
Skörd: Manuell. Från den 11:e till den 12:e september. Druvor från olika platser bearbetas separat.
Vinmakning: Handplockade klasar väljs noggrant ut, avstjälkas och krossas för varje vingård och jäses separat i rostfria tankar med infödd jäst. Macerationstid: 43 dagar.
Från oktober till mars hålls vinet i kontakt med sitt sediment i rostfria tankar och i franska ekfat. Ofiltrerat och helt utan manipulering i vinkällaren.