Ofiltrerad, josig och otroligt snygg naturvins mencia!
Perfekt till den blandade charkbrickan som fyllts med salta vällagrade skinkor. Serveras bäst svalt kring 16 grader.
Stora och uttrycksfulla primärarom av blåa och röda bär som björnbär, vildhallon och vinbär. Vidare till rökig kalkmineralitet och floralitet. Detta återfinns i den läckert josiga smaken, där violer står i centrum ackompanjerade av subtila fruktnoter.
Lämplig för veganer och vegetarianer Typ av kärl: Trä - Gammal ek
Ytterligare information Mencía 100%, ekologiskt certifierad. Vingården har alltid brukats med hästar eller bandtraktor, det har aldrig tillsatts herbicider, pesticider eller syntetiska fungicider. Ålder på vinstockar: 130, 80 och 40 år
Druvtrampning och partiell jäsning med inhemska jäststammar i 500 liters gamla franska ekfat.
Utmärkelser
6 Tärningar - SvD - 25 September
5 Tärningar - SvD - "Veckans bästa viner" Naturvinsjosig mencia från gamla, ekologiska vinstockar i Kastillien-León. Rödbärig frukt, blommiga toner och frisk syra. Drick något svalt till kallskuret och rosmarinrostade mandlar. - 1 november 2024