Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Galgo Wines

(2)

Innovativa naturviner med det lilla extra från Spanien!

Efter daglig kontakt med innovativa vinproducenter runt om i olika regioner i Spanien, blev nyfikenheten till slut så pass stor att det resluterade i att Ezequilel och Juan själva började producera vin på 1990-talet.

Projektet Galgo Wines

År 2005 tog Ezequilel och Juans vinhandelsverksamhet fart och de började samproducera viner med intressanta små producenter över hela den iberiska halvön under varumärket Galgo Wines.

För närvarande har de projekt i La Rioja, Calatayud, Sierra de Gredos, La Mancha, Conca de Barberà, Sierra del Segura, Ribeiro och Manchuela.

Huvudmålet är att framställa viner som är attraktiva, prisvärda och tillverkade på inhemska druvsorter. Det är hand i hand som de arbetar med olika egendomar för att skapa kvalitetsviner.

Ekologisk odling

Galgos viner produceras från noggrant utvalda små parceller som odlas helt ekologiskt. Vinerna framställs i enlighet med Ezequiels grundläggande filosofi, som innefattar minimal intervention i vineriet och att låta vinerna tala för sig själva.

Spanien har etablerat sig som det ledande europeiska landet när det gäller ekologisk odling med en yta på 2,2 miljoner hektar.

Människorna bakom vinet

Ezequilel Sanchez-Mateos

Ezequiel inledde sin professionella karriär inom bank- och finanssektorn. Efter flera år beslutade han sig för att ge sig in i vinvärlden, en värld som är knuten till hans förfäder i La Mancha. År 1996 skapade han sitt första företag, Vivanda & Bibere, som sålde hantverksmässiga viner och livsmedelsprodukter. Kort därefter blev han en del av företaget Reserva y Cata, en kedja av vinbutiker i Madrid, som han nu äger.

Juan Manuel Gonzalvo

Juan Manuel har en examen i analytisk kemi med inriktning på vinteknik. Mellan 1996 och 2002 arbetade han som vintekniker i Somontano, Cariñena och Calatayud. Sedan dess kombinerar han tekniskt, försäljnings- och utbildningsarbete inom vinvärlden. År 2009 återvände han till vinproduktion som rådgivare till vingårdar och deltog i det första Galgo Wines. Han har en djupgående kunskap om många spanska viner och omfattande erfarenhet av deras smak och stilar.